• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Napište svůj komentář k receptu

Řezy maďarského virtuosa Jancsiho

autor: Lily9
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 50
      ml hnědý rum
    • 1,50
      lžička želatina v prášku
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g čokoláda
    • 6
      lžíce meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na plech 28 x 38 cm s papírem, dotáhneme těsto pečlivě do krajů a plát upečeme - 180°C cca 15 minut. Těsto nesmíme přesušit - střed musí být pružný na dotyk. Mírně zchladlý plát těsta překlopíme a stáhneme papír.
2
Připravíme si náplň: Želatinu zalijeme rumem a nabobtnanou v mikrovlnce opatrně rozehřejeme. Poté v ní rozpustíme vanilkový cukr. Zvlášť vyšleháme smetanu, a jakmile začne houstnout, zašleháme do ní směs moučkového cukru s prosátým kakaem a vypracujeme ji do tuha. Ze šlehačky odebereme asi 3 lžíce a vmícháme je do vlažné želatiny. Želatinu dáme do šlehačky a vymícháme pěnu.
3
Upečený piškot rozdělíme na dvě poloviny a na jednu naložíme veškerou šlehačku zpevněnou želatinou. Povrch urovnáme. Druhou polovinu piškotu rozdělíme na 9 obdélníčků (můžeme i více, podle toho jak velké obdélníčky chceme mít). Obdélníčky potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme rozehřátou čokoládou, kterou jsme vymíchali s olejem. Takto připravenými obdélníčky zakryjeme piškot se šlehačkou. Dáme do chladničky ztuhnout, po ztuhnutí řezy prokrojíme ostrým nožem dle vrchních obdélníčků. Povrch kostek můžeme libovolně dozdobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 22. 10. 2014 09:22

    Bohužel jsem čekala víc.Tohle nás nenadchlo,ale to je náš problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hnědý rum Kakao Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Sejkory

Sejkory

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
28
Bramborový guláš
Bramborový guláš
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact