• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řez obližprst
Napište svůj komentář k receptu

Řez obližprst

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řez obližprst
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Placka
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • tuk (Na plech)
  • Krém
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
  • nová ..
    • 5
      ks bílek
  • Krém 2
    • 5
      ks bílek
    • 300
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.
2
Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.
3
Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, posypeme strouhanými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 18. 4. 2016 14:48

    Řez je výborný, ovšem, zdá se mi trochu drahý. Postačily by dvě vejce, myslím a méně cukru do těsta i do sněhu. Ale jinak, fakt OBLIŽOPRSTOVÝ. Moc ňamka!

  • zdaranka | 22. 2. 2015 15:57

    jak dlouho šleháte sníh nad parou aby byl tak krásně táhlý? bějak se mi zdrcl :(

  • Po3 | 27. 8. 2014 17:59

    Ale těch vajec! :-X

  • MADE | 15. 7. 2013 13:48

    Tyto řezy peču již několik let , pod názvem Florida řezy. Teď jsem je dělala na oslavu narozenin. A zase sklidily velký úspěch.

  • KV
    KV | 29. 1. 2013 20:56

    Skvělý moučník, nechala jsem se inspirovat příspěvky a krém uvařila jako Pavlinka a navrch ušlehala šlehačku podle některých ostatních příspěvků. Jen jsem nedala ztužovač, ale na zahuštění používám přiměřené množství pudingu bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera, tentokrát čokoládového. Šlehačka dobře drží a má lehce čokoládovou příchuť. Všichni chválili!

  • Pavlinka | 8. 3. 2012 12:12

    Řez opravdu vynikající, všem velice chutnal a během dne se po něm i zaprášilo. Dávám za 1 a zařazuji mezi své TOP ;-) Jen jsem žloutkový krém dělala trochu jinak ... 500ml mléka + 5žloutků + 4lžíce hladké mouky jsem uvařila v hustou kaši jako pudink a po vychladnutí jsem do něj zašlehala 200gr másla a 150gr moučkového cukru ... Povedl se napoprvé a hlavně ho bylo dostatek :-) A nápad se šlehačkou není vůbec špatný. Příště vyzkouším i tuhle variantu !!! ;-)

  • Veronika | 29. 6. 2011 07:51

    výborné <3 <3 <3 <3 Lepší jsou teda druhý den ale rodince trvalo dvě hodiny a plech byl prázdný :-) Určitě je uděláme na svatbu <3 <3

  • Anonymous | 9. 6. 2011 21:03

    mě to vůbec nechutnal, doufám ze příště vymysliš něco lepšího

  • Barča | 11. 3. 2011 20:24

    Zdravim, mohla byste mi prosim na mail Barusenkaaaa.V@seznam.cz napsat, kolikaprocentrni slehacku jste davala a jestli jste tam dala i cukr do te slehacky??? Dekuju moooooooc

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 07:55

    O:-) Simčo,naprav ten paskvil :-( alespoň do komentáře O:-) ,koukám,že jsi už dělala....,dík. nová.. 5ks Bílek :-\ =-O

  • Ester Potrusilova | 5. 2. 2010 07:02

    Tak nám to trvalo doslova pár hodin, než zůstal plech bez byť sebemenšího drobečku. Neskutečně lahodná záležitost. Nechala jsem se svést jednou úpravou v komentářích a místo sněhu (který jsem zase naplácala na hraběnčiny řezy, a bylo to výborné) jsem krém č. 2 udělala ze šlehaček, takže vlastně hodnotím trochu jiný recept. Ale můj výsledek byl famózní, vůbec nechápu, jak je možné, že tyto řezy nevládnou žebříčku TOP 10!!! Každopádně, těsto úžasné - žádné nafouklé bubliny ve středu a opadlé okraje, žloutkový krém bomba - jedinou chybu měl, není ho zas až tak moc, možná příště zkusím verzi z dvojí dávky a bez krému č. 2 (jo! a krém č. 1 jsem si přisladila...), no a šlehačky na závěr - klasika. Všechno dohromady prostě geniální výsledek. Manžel tvrdí, že to předčilo jeho vlastní TOP 3 (medovník, žloutkové věnečky, hraběnčiny řezy). Bravo autorce! Hodnotím 1 a doufám, že brzy povedou tyto řezy žebříček! Jsou nejlepší.

  • Michaela Linhartová | 27. 8. 2009 19:01

    Tento recept tad je pod Florida řezy.

  • Táňa Miňová | 25. 9. 2007 22:22

    Moc dobrý,výborný, mooooc mi to chutná

  • Radka K. | 25. 9. 2007 10:06

    Vynikající! Pekla jsem v sobotu na oslavu, řezy měly úspěch. Jen mi mírně povolil sníh. Může mi někdo poradit, jak přesně připravit sníh v páře? Pro anonyma: pekla jsem na velkém plechu, a bylo těsto akorát.

  • Anonym | 19. 9. 2007 09:49

    Prosím na jak velký plech?

  • Petra Bukovská | 18. 9. 2007 19:58

    Všem doporučuji, znám je již 15 let a dělávám je ke slavnostním příležitostem. Vždy se sní jako první. Za 1.

  • Iva Kvasniaková | 18. 9. 2007 17:48

    Skvělý recept a se šlehačkou fakt dobrý. Dávám za 1.

  • Hana Rožníčková | 4. 3. 2007 17:55

    Tak dnes jsem upekla, znám je už delší dobu a opět nezklamaly. Dávám za 1.

  • Bohumila Schulzová | 14. 12. 2005 09:48

    Já jsem vyměnila sníh za šlehačku a je to ještě lepší.Tři šlehačky se ztužovačema našlehat a potřít.Zkuste opravdu dobrý nápad.

  • Andrea Manová | 23. 4. 2005 17:55

    Dělala jsem ho již po několikáté a vždy jsem slavila velký úspěch.Zvláště děti ho milují.Krém č.1 se dá též uvařit na sporáku a potom vyšlehat a postupně jej přidat do másla.Mám to vyzkoušené.

  • janca | 14. 2. 2005 17:51

    Vynikajúci, sladucký, jednoducho super!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

58
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
41
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Řepová omáčka
Řepová omáčka
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
Řepová pomazánka s brynzou
Řepová pomazánka s brynzou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řezy Balaton
Řezy Balaton
  • Recepty.cz
  • Řez obližprst
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact