• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Napište svůj komentář k receptu

Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pochoutka pro všechny milovníky hub - to jsou žampiony restované na bílém víně spolu se slaninou, cibulí a česnekem. Nejlepší jsou se šťouchanými bramborami vylepšenými o kadeřávek.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g uzená slanina
    • 300
      g žampiony
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 100
      ml bílé víno
    • 4
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na šťouchané brambory:
    • 800
      g brambory varný typ B nebo C
    • 200
      g kadeřávek
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém hrnci mezitím přiveďte k varu osolenou vodu. Kadeřávek rozdělte na jednotlivé listy a na 2 minuty je do ní vložte, pak je prudce zchlaďte v ledové vodě.
2
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Větší žampiony rozřízněte napůl a menší nechte v celku. Rozpalte hlubokou pánev s olejem a cibuli nechte zesklovatět. Pak přidejte česnek, slaninu, žampiony a vše ještě 4 minuty restujte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do pánve přilijte víno a nechte odpařit alkohol. Ochuťte balzamikem, cukrem, solí, pepřem a ještě 5 minut povařte. Pánev odstavte z plotny a vmíchejte máslo.
4
Uvařené brambory sceďte, rozšťouchejte společně s máslem a přidejte na kousky natrhaný kadeřávek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionové bramboráčky

Žampionové bramboráčky

Žampionové paštičky

Žampionové paštičky

Žampionový chlebíček

Žampionový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Šťouchané FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bílé víno Brambory Česnek Cibule Kadeřávek Máslo Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Třtinový cukr Uzená slanina Žampiony

Zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny

Muffiny

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Stracciatella

Stracciatella

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Zdravé jídlo do krabičky

Poslední sledované recepty

55
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
21
Dýňový kompot
Dýňový kompot
19
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Olga Matušková o manželství s Waldemarem (†76): S dítětem jsem si dupla! Ve svatbu ale nedoufala…

Olga Matušková o manželství s Waldemarem (†76): S dítětem jsem si dupla! Ve svatbu ale nedoufala…

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Restované brambory s česnekem
Restované brambory s česnekem
Restované brambory-paprikové
Restované brambory-paprikové
Restované kari brambory
Restované kari brambory
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka…
Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Restovaný losos se šťouchanými brambory…
Reuben sendvič s červeným zelím
Reuben sendvič s červeným zelím
  • Recepty.cz
  • Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact