• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Red Velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red Velvet dort

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 47
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
5fotografií
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krém ze smetanového sýru.

Suroviny

16 porce
  • Korpus:
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 8
      lžíce máslo 113 g
    • 3
      lžíce kakao
    • 1,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks vejce velká
    • 1,50
      hrnek podmáslí
    • 1,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 1,50
      lžička bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce potravinářské barvivo červené, nejlépe gelové
  • Krém:
    • 400
      g smetanový sýr ideálně Philadelphia
    • 400
      g mascarpone
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

1
Připravte si tři kulaté dortové formy o průměru 20 cm. Dno vyložte papírem na pečení a boky vymažte máslem. Troubu předehřejte na 180 °C.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Do mísy kuchyňského robota (s pádlovým nástavcem) nasypte hladkou mouku, cukr, kakaový prášek, jedlou sodu, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte na nízké rychlosti. Přidejte kostky měkkého másla a míchejte při nízké rychlosti, dokud se máslo s ostatními surovinami nepropojí a nevznikne směs připomínající mokrý písek. V samostatné míse prošlehejte vejce, rostlinný olej, podmáslí, vanilkový extrakt, ocet a červené barvivo. Tuto směs při nízké rychlosti pomalu přilijte do mísy robota a míchejte, dokud se vše nespojí a nevznikne hladké nadýchané těsto. Rozdělte ho do připravených forem, dejte do vyhřáté trouby a pečte 30–35 minut. Korpusy jsou upečené, když špejle zapíchnutá do jejich středu zůstane po vytažení čistá. Korpusy nechte 10 minut chladnout ve formách, pak je vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
3
Mezitím připravte krém. Do mísy nalijte vychlazenou šlehačku, přidejte mascarpone a cukr a šlehejte, dokud směs nezhoustne a není pevná. Pak po částech zašlehejte sýr a nakonec vanilkový extrakt.

RADA: VIDEO, jak na domácí vanilkový extrakt

4
Pomocí zubatého nože seřízněte vršek každého korpusu, aby nebyl vyboulený. První korpus položte na podnos, naneste na něj rovnoměrnou vrstvu krému, položte na něj další korpus a opět ho potřete vrstvou krému. Přidejte poslední korpus a celý dort (vršek i boky) potřete tenkou vrstvou krému. Dort nechte asi 30 minut ztuhnout v lednici a pak ho celý znovu potřete zbylým krémem a uhlaďte cukrářskou špachtlí nebo plochým širokým nožem. Vršek dortu nakonec můžete ještě posypat rozdrobenými odkrojenými vršky korpusu.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY A JAK SE JIM VYHNOUT: • Suchý a drobivý korpus: Snažte se korpusy nepéct déle, než je nutné. Vyndejte je z trouby, jakmile test špejlí potvrdí, že jsou propečené. Dbejte také na to, aby vejce, podmáslí a olej byly v pokojové teplotě. • Nevýrazná barva korpusu: Používejte výhradně koncentrované gelové barvivo. Nebojte se použít ho víc, než se zdá nutné, protože barva pečením tmavne.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Přidání 1–2 čajových lžiček instantního kávového prášku nebo espressa do suchých surovin zvýrazní chuť kakaa, aniž by dort chutnal po kávě. • Po vychladnutí zabalte každý korpus pevně do potravinářské fólie a nechte je ideálně přes noc odležet při pokojové teplotě nebo v lednici. Lépe se vám s nimi bude manipulovat a budou vláčnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Vánoce Valentýn Narozeniny a párty Piknik Jedlé dárky
Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Mascarpone Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Smetanový sýr Sůl Vanilkový extrakt Vejce

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

17
Marokánky
Marokánky
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
11
Klasická žemlovka
Klasická žemlovka

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
  • Recepty.cz
  • Red Velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact