• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red velvet dort

0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 910
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krémem ze smetanového sýru.

Suroviny

12 porce
  • Korpus - Suché ingredience
    • 400
      g hladká mouka na dorty!
    • 10
      g kakao neslazené
    • 5
      g prášek do pečiva
  • Korpus - Mokré ingredience
    • 115
      g máslo změklé
    • 330
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce pokojové teploty
    • 250
      ml podmáslí
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžíce potravinářské barvivo červené
  • Krém
    • 400
      g smetanový sýr Nejlepší je Phiadelphia Cream
    • 115
      g máslo změklé
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 450
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 180°. Vymažeme máslem kulaté formy na dorty (2 x 21 cm/ 8”) a vyprášíme s kakaovým práškem (POZOR! Ne kakaem připraveným na korpus).

RADA: Tip, jak upéct dort, kterým všem vyrazíte dech!

2
Smícháme všechny suché ingredience v misce.
3
V další misce stlučeme máslo a cukr do hladka. Přidáme vejce, mícháme do hladka. K tekuté směsi přidáme olej, ocet, vanilkový extrakt, podmáslí a červené barvivo. Promícháme do hladka.
4
Přidáme suchou směs a mícháme dokud se ingredience nepropojí.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

5
Těsto nalijeme do připravených, máslem vymazaných forem a pečeme 25-30 minut na stejné úrovni. (dokud se těsto nepřestane lepit)
6
Upečený korpus necháme minimálně 10 minut vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Red velvet dort

Red velvet dort

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetanový sýr Vanilkový extrakt Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

55
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
51
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
39
Vepřová kýta s červenýma fazolema
Vepřová kýta s červenýma…
36
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
29
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact