• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řecké brambory s kuřecími stehýnky
Napište svůj komentář k receptu

Řecké brambory s kuřecími stehýnky

autor: Annie
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké brambory s kuřecími stehýnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kuřecí maso stehna (spodní)
    • 1
      kg brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • koření (Nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros)
    • olivový olej
    • studená voda Trochu
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje a poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.
2
Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky

Pečené smetanové brambory s kuřecími…

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 31. 8. 2012 15:26

    no můžu říct,že jsem si pochutnala 8-) a nejen já,ale i dítka...moc děkujem ;-) za jednoduchý a zase jiný způsob přípravy kuř.masa...mé poznatky: příště dám míň vody,řekla bych tak půl výšky brambor...a cibuli jsem taky přidala...

  • Jana Vencková | 11. 1. 2009 16:52

    Bezva jídlo, právě jsme dojedli. Také jsem přidala i cibuli a šťávu z citronu a bylo to opravdu velmi dobré. Kromě toho strašně ráda dělám jídla z jednoho hrnce nebo pekáče. Určitě nedělám naposled, jen příště ještě víc okořením, aby to bylo výraznější. Děkuju za recept, dávám jedna!

  • Patrick Schmitt | 8. 3. 2008 23:29

    Citrón, oregano a olivový olej patří k řecké kuchyni, jak k té naší vepřo-knedlo-zelo. Takže to dělávám jak tchýně paní Lenky Kristové. Směs koření si raději míchávám sám, koření na americké brambory se mi k řeckému jídlu moc nehodi. Nicméně s nesouhlasím do jisté míry s panem Tomem. Toto jídlo je sice dobré, ale taky nevidím důvod, proč by chlapi měli mít rádi jen nebo především jednoduché recepty. Čím komplikovanější recept, tím víc se do něj chci pustit a tím více mě zajímá a baví jeho příprava. Vaření určitě není ženská práce. Prostě někoho baví a druhého ne, nezávisle na pohlaví. Takže nepotvrzujme předsudky, které některé ženy možná již stejně mají. ;-)

  • Tom | 6. 11. 2007 14:18

    Jako chlap hodnotím mimo chuti i jednoduchou přípravu s minimálním množstvím použitého nádobí ! Bezva recept, díky. Tomáš

  • Daniella O. | 21. 8. 2007 21:58

    Tak tohle byla takova dobrota, ze temer nenachazim slov a skoro bez prace. Trochu jsem se zalekla mnozstvi pouzite vody, ale vazne se vsechna odparila a vytvoril se vynikajici husty sosik. Tento recept si ziskal v nasem domacim zebricku absolutne prvni misto. Anicko DEKUJI!!!

  • Lenka Kristová | 9. 8. 2007 14:47

    Výborné jídlo, přidáváme i cibuli krájenou na proužky a oregano. Má řecká tchýně těsně před dopečením do pekáče vleje šťávu ze 2 citronů, ta chuť se mi nejdřív zdála zvláštní, ale v těch jižních vedrech je to osvěžující, citron prý ochlazuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Koření Kuřecí maso Olivový olej Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Židovské řízky

Židovské řízky

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
16
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…
14
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňské ořechové…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Řecké brambory s kuřecími stehýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact