• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řecké brambory s kuřecími stehýnky
Napište svůj komentář k receptu

Řecké brambory s kuřecími stehýnky

autor: Annie
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké brambory s kuřecími stehýnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kuřecí maso stehna (spodní)
    • 1
      kg brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • koření (Nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros)
    • olivový olej
    • studená voda Trochu
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje a poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.
2
Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky

Pečené smetanové brambory s kuřecími…

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 31. 8. 2012 15:26

    no můžu říct,že jsem si pochutnala 8-) a nejen já,ale i dítka...moc děkujem ;-) za jednoduchý a zase jiný způsob přípravy kuř.masa...mé poznatky: příště dám míň vody,řekla bych tak půl výšky brambor...a cibuli jsem taky přidala...

  • Jana Vencková | 11. 1. 2009 16:52

    Bezva jídlo, právě jsme dojedli. Také jsem přidala i cibuli a šťávu z citronu a bylo to opravdu velmi dobré. Kromě toho strašně ráda dělám jídla z jednoho hrnce nebo pekáče. Určitě nedělám naposled, jen příště ještě víc okořením, aby to bylo výraznější. Děkuju za recept, dávám jedna!

  • Patrick Schmitt | 8. 3. 2008 23:29

    Citrón, oregano a olivový olej patří k řecké kuchyni, jak k té naší vepřo-knedlo-zelo. Takže to dělávám jak tchýně paní Lenky Kristové. Směs koření si raději míchávám sám, koření na americké brambory se mi k řeckému jídlu moc nehodi. Nicméně s nesouhlasím do jisté míry s panem Tomem. Toto jídlo je sice dobré, ale taky nevidím důvod, proč by chlapi měli mít rádi jen nebo především jednoduché recepty. Čím komplikovanější recept, tím víc se do něj chci pustit a tím více mě zajímá a baví jeho příprava. Vaření určitě není ženská práce. Prostě někoho baví a druhého ne, nezávisle na pohlaví. Takže nepotvrzujme předsudky, které některé ženy možná již stejně mají. ;-)

  • Tom | 6. 11. 2007 14:18

    Jako chlap hodnotím mimo chuti i jednoduchou přípravu s minimálním množstvím použitého nádobí ! Bezva recept, díky. Tomáš

  • Daniella O. | 21. 8. 2007 21:58

    Tak tohle byla takova dobrota, ze temer nenachazim slov a skoro bez prace. Trochu jsem se zalekla mnozstvi pouzite vody, ale vazne se vsechna odparila a vytvoril se vynikajici husty sosik. Tento recept si ziskal v nasem domacim zebricku absolutne prvni misto. Anicko DEKUJI!!!

  • Lenka Kristová | 9. 8. 2007 14:47

    Výborné jídlo, přidáváme i cibuli krájenou na proužky a oregano. Má řecká tchýně těsně před dopečením do pekáče vleje šťávu ze 2 citronů, ta chuť se mi nejdřív zdála zvláštní, ale v těch jižních vedrech je to osvěžující, citron prý ochlazuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Koření Kuřecí maso Olivový olej Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
31
Co se zbylou rýží?
Co se zbylou rýží?
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
26
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Řecké brambory s kuřecími stehýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact