• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
Napište svůj komentář k receptu

Řecká musaka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecká musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 400
      g mleté maso
    • 200
      g sýr
    • 3
      ks vejce
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • mléko
    • 5
      ks rajčata Nebo zředěný rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2
Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu osmažených lilků, zasypeme vrstvou sýra, potom vrstvou ochuceného (pepřem a solí, osvědčilo se mi přidat i něco česneku) mletého masa a poklademe rajčaty (nemáme-li rajčata, polejeme zředěným protlakem).
3
Postup opakujeme do vyčerpání surovin, poslední vrstva by měly být lilky. Toto všechno zalijeme v troše mléka rozkvedlanými a osolenými vejci a v troubě upečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzu | 8. 3. 2014 22:09

    a kde prosím najdu tento recept na tradiční musaku kle paní Sary Marie?

  • Lenka | 10. 2. 2014 09:53

    No tak to je...ach jo. Jídlo to může být dobré, ale prosím nenazývejte to musakou a ještě k tomu řeckou. Řecká musaka, opravdu ta typická, kterou vám zapeče každá řecká babička je ta, kterou popisuje paní Sara Maria. Můžete mi věřit, něco jsem se jí navařila a najedla právě u jedné takové babičky co navíc pomáhala vařit do tradiční taverny. Asi by mi s nějakým peprným výrazem urazila obě ruce, kdybych jí předložila jako musaku to, co popisujete vy.

  • Jean Deary | 5. 8. 2009 09:31

    Tak nezbývá mi, než naprosto souhlasit s paní Sarou Marií. Přesně, jak popisuje, tak tak mě jí naučil dělat v Anglii můj kamarád, který byl Řek. To, co popsala paní Naďa, nemá s Musakou nic společného.

  • Sara Maria Papakonstantinou | 18. 2. 2008 18:12

    no nevim, ale musaka se dela podle me trosicku jinak. predem nakrajene lilky se napred osoli, aby pustily vodu a pak se osmazi, nebaluji se v mouce. brambory na kolecka taky usmazit, ml.maso se smazi s cibuli, troskou cesneku, raj.konzerva nebo cerstva rajcata, sul, pepr. do pekace dolubrambry, lilky, ml.maso, troska balkanu syra, zase lilky a nakonec brambory. navrch se dava ne vajicko ale besamel ochuceny vajickem, musk.oriskem, sul,pepr, syr strouhany a i feta. tu davam ja. dekuji

  • Anonym | 13. 10. 2005 11:53

    Pro pani Helenu Abouzejdovou - do musaky brambory patri:-) Zacinam postupne: brambory na kolecka, osmazena cibulka s mletym masem, lilek a rajcata na kolecka a vse jeste jednou opakuji ve stejnym poradi.Lilek predem nesmazim a vse pecu v troube podlite hrnkem vodou. Mleko, vejse, lzicka mouky a strouhany syr pridavam az tak 15 min pred dopecenim.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 13. 10. 2005 09:06

    Pani Airan,v komentarich pisete neco o bramborach,v receptu jsem je nenasla.Patri tam?

  • Dana Konrádová | 12. 10. 2005 12:52

    Děkuji za pomoc, konečně se snad zobrazí moje jméno. Povedlo se, výborné, zařadila jsem do repertoáru oblíbených jídel. Dnes se bude vařit u kolegyně:-)

  • airan | 11. 10. 2005 19:04

    Anonyme, zalezi na troube a na mnozstvi - ja pecu na 200° 15min a pak jeste 45-55 na 180°. Preji aby se povedlo.

  • Anonym | 11. 10. 2005 18:08

    Děkuji za tip na přílohu,ráno jsem se zapomněla podepsat:-). Už se peče, jenom nevím, jak dlouho se má péci a teplota?

  • airan | 11. 10. 2005 12:34

    Souhlasim s Verkou, presne tak se ji musaka, s cerstvou zeleninou a cerstvym pecivem. Vy cesi nemusite pecivo k bramborum, tak bude stacit ten salat. Dobry je k tomu jeste tarator neboli tzatziky:-))

  • Věra | 11. 10. 2005 11:33

    jako přílohu bych volila zeleninový salát nebo oblohu z čerstvé zeleniny.

  • Anonym | 11. 10. 2005 10:43

    Co se doporučuje jako příloha?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Mléko Mleté maso Rajčata Rostlinný olej Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Čokoládový chlebíček se sušenkami
Čokoládový chlebíček se…
13
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
12
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Řecká musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact