• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jednoduchý dezert zvaný crumble má svůj původ v Británii a tradičně se skládá z ovoce zapečeného spolu s drobenkou. Sladké maliny a šťavnatá rebarbora ukryté pod křupavou krustičkou rozhodně potěší vaše chuťové pohárky. Podávejte se zmrzlinou a zážitek bude dokonalý.

Suroviny

4 porce
    • 40
      g máslo
    • 25
      g hladká mouka
    • 100
      g maliny
    • 200
      g rebarbora
    • 40
      g ovesné vločky
    • 2
      lžíce sirup malinový
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 130
      g cukr přírodní

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy cukru. Rozdělte do máslem vymazaných misek. Zbylé máslo rozehřejte a nechte vychladnout. Zpracujte se zbylým cukrem, vločkami, moukou a skořicí na drobenku a posypte jí ovoce. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, až bude ovoce měkké a drobenka křupavá a zlatohnědá.
2
Know-how: Crumble, ovoce pod drobenkou, je obzvlášť dobré s kopečkem vanilkové zmrzliny.

RADA: Rychlé dezerty do 20 minut

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

Crumble s meruňkami

Crumble s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • odpověď | 9. 5. 2014 16:28

    Mirka P. : ta se podává k tomu.

  • MirkaP. | 30. 7. 2011 09:08

    Kde je ta zakysaná smetana z názvu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Moučníky Dezerty Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Maliny Máslo Ovesné vločky Rebarbora Sirup Skořice - mletá

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

117
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
63
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…
37
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Rebarborové muffiny
Rebarborové muffiny
Rebarborové nanuky
Rebarborové nanuky
Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
  • Recepty.cz
  • Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact