• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille speciál

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille speciál
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • saturejka
    • majoránka
    • olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta Event.

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a necháme zpěnit cibulku. Přidáváme postupně zeleninu (rajčata naposledy), osolíme či ochutíme vegetou a opékáme. Před dokončením okořeníme (majoránku lze vynechat či přidat jen maličko).
2
Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem a dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 29. 3. 2011 12:15

    výborné!

  • nnln | 29. 3. 2011 11:50

    Trochu jsem si usnadnila práci, na troše oleje osmahla cibulku, dala zeleninu, podlila a přidala jen bazalku a provensálské koření. Místo čerstvých rajčat jsem dala plechovku sekaných a bylo to i tak výborné! myslela jsem, že bude i na večeři, ale kdeže:)

  • Evina | 28. 3. 2011 15:22

    Poprvé jsem dělala přesně podle receptu, ale zdálo se mi příliš tučné, plné oleje. Dnes cibuli a všechnu zeleninu nakrájím na větší kousky, promíchám s troškou oleje, vysypu na plech, osolím, hodně posypu pouze Provensálským kořením (jiné nedávám) a peču při 200°C asi 30 - 40 minut.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2008 18:11

    Tak tento předpis je asi nejbližší tomu, který mne učila sesřenice ze Švýcarska se svým manželem Francouzem. Jen bych tam dala tak 3 stroužky najemno nakrájeného česneku a tu vegetu vynechala.

  • Anonym | 10. 7. 2007 19:45

    v JIZNI EVROPE SE RATATOUILLE PODAVA HLAVNE S MASEM A TO PREVAZNE JEHNECIM. JE TO OPRAVDU DELIKATESA, ALE NEKAZILA BYCH HO TOU VEGETOU.dULEZITE JE DUSENI A MICHANI. tO JE PAK SKUTECNE FRANCOUZSKE RATATOUILLE. sATUREJKU A MAJORANKU VYNECHEJTE A NEHRADTE BOBKOVYM LISTEM A NOVYM KORENIM.

  • Petra | 15. 2. 2007 23:12

    P. Rezácová, vidím, ze v kazdom recepte (dokonca aj v Paelli) pouzívate, alebo doporucujete pit biele víno. Ako zrejme asi neviete, v Juznej Európe sa biele pije výlucne k rybám, inác vzdy len cervené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Cuketa Lilek Majoránka Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Saturejka Sůl Tymián Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Premiéra dokumentu o Victorii Beckhamové:  Prozrazené lži a intimní tajemství!

Premiéra dokumentu o Victorii Beckhamové: Prozrazené lži a intimní tajemství!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact