• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rakvičky - pradávný recept
Napište svůj komentář k receptu

Rakvičky - pradávný recept

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rakvičky - pradávný recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 5
      ks žloutek
    • vanilkový lusk 5 cm pomleté nebo tlučené
    • 4
      citronová šťáva Kapky
    • 40
      g máslo Kakaové
    • šlehačka Našlehaná - mírně oslazená

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do světle žluta. Pak nejlépe hladké formičky vymažeme rozpuštěným kakaovým máslem, těstem je naplníme do dvou třetin a pečeme/sušíme ve velmi mírné troubě do růžova.
2
Zchladlé vandličky vyndáme z formiček, na vrchní straně opatrně uděláme otvor, a tím vandličky plníme našlehanou smetanou pomocí cukrářského kornoutu s malou hladkou násadkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Mini košíčky jako rakvičky

Mini košíčky jako rakvičky

Sulc - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Women north face denali jacket sale TNF Red | 2. 11. 2013 15:37

    Julio, “bursting in slow motion” – very graphic. Yeah, why don’t I fry them and serve ‘em as an app? Who says escargot has to be a special kind of snail. They must all taste similar. Good idea, Emily! Women north face denali jacket sale TNF Red http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-tnf-red-p-254.html

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 18:23

    Myslíte že je to dobré? :-\

  • Anonym | 16. 11. 2007 10:08

    Zuzko, moc děkuji za doplnění.:-)PS

  • Zuzana | 16. 11. 2007 07:19

    Ještě doplňuji - formičky vymazávám 100% tukem a vanilkový lusk nedávám.

  • Zuzana | 15. 11. 2007 13:08

    Recept znám, pekla podle něj už moje babička rakvičky a my v tom pokračujeme. Na vánoce pečeme drobné cukroví ve formičkách. Amonium není třeba, rakvičky naskočí, jen je třeba opravdu sušit.

  • Anonym | 15. 11. 2007 06:57

    Prosím,je vyzkoušen?Není tam amonium ani prdopeč.Sušit při 50-80°C?Děkuji PS

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Máslo Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Italská pizza

Italská pizza

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

32
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Pohanka (nejen) se slaninou
Pohanka (nejen) se…
20
Srbské rizoto
Srbské rizoto
18
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Rakvičky - pradávný recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact