• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka se špeclemi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 120
      g rajský protlak
    • cukr krupice - dle chuti a kyselosti protlaku
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření cca
    • 5
      ks pepř celý cca
    • tymián nebo skořice, hřebíček..., co kdo je zvyklí přidávat do rajské
    • 1000
      ml vývar 800 -
    • sůl
    • 300
      g špecle uvařené, cca

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a uděláme jíšku.
2
K jíšce přidáme protlak, který také lehce osmažíme s jíškou, přilijeme vývar (zatím cca 700 - 800 ml), dobře promícháme, přivedeme k varu a vývar dolijeme dle požadované hustoty polévky.
3
Polévku osolíme a dosladíme dle kyselosti protlaku a necháme cca 10 - 15 minut povařit, pak z polévky vyndáme koření (bobkové listy a kuličky pepře a nového koření).
4
Během vaření polévky si uvaříme špecle. Použijeme buď rychlý polotovar nebo si těsto na špecle vymícháme sami z : 250 g hladké mouky, 1 vejce, sůl dle chuti, 25 g rozpuštěného másla a cca 200 ml vody nebo mléka dle hustoty těsta. Těstíčko necháme zhruba 10 minut odpočinout, pak ho natáhneme na prkénko a hranou nože špecle vhazujeme do vroucí osolené vody. Po vyplavání jsou hotové, scedíme je.
5
Vařené špecle dáme do talíře, zalijeme polévkou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

Hovězí ministeaky s restovanými…

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská Nudle do polévky
Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krupice Hladká mouka Máslo Nové koření Pepř celý Rajský protlak Špecle Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
31
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
27
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
21
Dýňové koblížky
Dýňové koblížky
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská sváteční polévka
Rajská sváteční polévka
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact