• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s nočky
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka s nočky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka s nočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Polévka
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 40
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3
    • 1
      ks cibule nadobno nakrájená
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      sklenice mléko
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce kečup - jemný dále dle chuti
    • 1
      lžička podravka
    • 2
      lžíce cukr
  • Na noky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks sůl
    • 2
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme smažit dozlatova. Poté přidáme 2-3 lžíce hladké mouky (podle množství oleje a cibulky) a mícháme. Vytvoří se hmota, kterou zalejeme vodou (do 2/3 hrnce) a důkladně ji rozmícháme. Jakmile směs přivedeme do varu, přidáme rajský protlak, kečup, mléko a dochutíme podravkou, cukrem, skořicí. Nakonec přidáme lžíci másla.
2
Poté si připravíme směs na nočky. V hrníčku rozmícháme vejce se solí a moukou. Mouku dáme dostatečně tak, aby směs nebyla tekutá. A poté jednoduše směs přes struhadlo vmícháme do hotové polévky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka s drožďovými nočky

Zelná polévka s drožďovými nočky

Slepičí polévka se sýrovými nočky

Slepičí polévka se sýrovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vercaa | 29. 4. 2014 18:54

    Polevka vyborna,akorat jsem pridala 3bobkove listy a zhruba 7 kulicek noveho koreni. na konci jeste trosku osolila,pridala jeste trosku cukru a vymackala pulku citronu.

  • Veronika Drápalová | 7. 9. 2010 14:11

    Tato polévka je opravdu vynikající, moc chutnala celé rodině.Já osobně se skořicí nešetřím... Vřele doporučuji :-)

  • Anonym | 22. 12. 2007 00:14

    jak todle může někdo jíst?

  • Lucie DjPepe2 | 16. 11. 2007 12:57

    recept jsemj vyzkousela je vynikajici :o) super !!

  • Anonym | 29. 8. 2006 15:21

    Kdo má rád hustější polévky, může ke konci vaření polévku dohustit zatřepkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Kečup - jemný Máslo Mléko Podravka Polohrubá mouka Rajský protlak Rostlinný olej Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

65
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
55
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
54
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
50
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
38
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s nočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact