• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka jednoduše, chutně

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka jednoduše, chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • 2
      ks cibule větší
    • 6
      stroužek česnek větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      dl balzamikový ocet
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      kostka masox nemusí být
    • 1
      lžíce hnědý cukr
  • Na dozdobení
    • bazalka čerstvý
    • strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky (asi 1 litr nebo víc), bílé víno, balsamikový ocet, masox, hrst hnědého cukru, sůl, pepř, bobkové listy, trochu sušeného oregána nebo tymiánu, kdo co má rád. Krátce povaříme a je to.
2
Servírujeme posypané parmezánem a s čerstvými lístky bazalky. Jinak můžeme také použít jako omáčku při pečení lasagní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený králík- jednoduše a chutně

Pečený králík- jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gejitkaM | 20. 1. 2011 09:46

    Výborný recept a když jsem si od každého kdo psal komentář vzala něco,tak jsem udělala skvělou polévku...Brr kečup do polévky, no proč rovnou neudělat polívku ze sáčku :-)

  • Simča Sládková | 6. 7. 2007 22:36

    Dělám rajskou podobně, na ochucení ale dávám ještš 3 kuličky nového koření a 3 hřebíčky a 2 cm kousek celé (nebo větší špetku mleté) skořice. To koření tam dávám hned na počátek do toho oleje a po uvaření rajské ho vyndám.

  • Anonym | 6. 7. 2007 17:22

    Díky za radu, ale já nevařím proto, abych jídlo vyhazovala O:))

  • Daniella O. | 2. 7. 2007 18:53

    Rajskou polevku delam velmi podobne. Davam jenom vice cesneku a na zaver mixuji. Je opravdu moc dobra a s ohratym kecupem nastesti nema nic spolecneho. Balsamic vinegar mam moc rada i jako zalivku do salatu. A pro Anonyma: pred tim ,nez zacnete kritizovat, zkuste si nejdrive uvarit a ochutnat. Z vaseho prispevku je zrejme, ze vubec nevite, o cem je rec. Balsamic vinegar je sladkokysely a ne moc ostry, tudiz i mnozstvi uvedene v receptu odpovida.

  • Hana vac. | 1. 7. 2007 01:47

    vubec se toho octu nebojte,neni tam vubec citit,ja davam i vic

  • Hospodyňka | 29. 6. 2007 13:44

    Hlásím se jako ne-anonym, ale toho 1dcl byť balsamikového octa bych se taky trochu bála. Asi bude lepší dát trochu míň a pak event. dochucovat, ale jinak polévka vypadá slušně "italsky"... Čili moc dobře...

  • Věra z DC | 29. 6. 2007 12:01

    Anonyme, balzamikový ocet není tak ostrý a je chuťově moc dobrý, tak ozkoušej a pak diskutuj a drž se sám ...

  • Anonym | 29. 6. 2007 11:28

    O "ohřátém" kečuppu nebyla řeč. 1 dl octa - to musí být utrejch, i když tam nasypete ten cukr.

  • Anonym | 29. 6. 2007 08:29

    Rajská z kečupu? No to mě podrž :))))))

  • Hana vac. | 28. 6. 2007 21:45

    rajska polevka se neji jenom v Cechach,vsechno je vsude trosku jinak a o tom to je anonyme, nebo musis jist jen porat to same?protoze babicka to delala.........no nevim

  • Di | 28. 6. 2007 18:45

    K ochucení, Anonyme. Toje něco jiného než ohřátý kečup!

  • Anonym | 28. 6. 2007 16:56

    K čemu ta hrst cukru, víno, ocet? Jinak, když chci udělat rajskou opravdu rychle, použiju kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Bílé víno Bobkový list Česnek Cibule Hnědý cukr Masox Oregáno Pepř mletý Sekaná rajčata Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Americká pizza

Americká pizza

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Esíčka

Esíčka

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

238
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
125
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí
109
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
103
Ovesná kaše tak, jak ji dělám já
Ovesná kaše tak, jak ji…
101
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Hezucký (56) děsí o rakvích: Polstrovaný, nebo dřevěný, to je jedno!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact