• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s hovězím
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka s hovězím

autor: cutnak
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 37
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka s hovězím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g hovězí maso vcelku
    • 1
      lžička nové koření
    • 1
      lžička pepř celý
    • 2
      plátek bobkový list
    • 1
      lžíce sůl
    • 1,50
      l horká voda
    • 1
      plechovka rajský protlak větší nebo 2 malé
    • 1
      balení tmavá jíška záleží na požadované hustotě
    • 1
      balení cukr krystal záleží jak kdo má rád sladké

Postup přípravy receptu

1
Do vody přidáme všechno koření a osolíme ji. Kdo nemá rád v omáčce plovoucí kuličky, může koření zabalit do gázy, která se pak i s obsahem vyhodí. Vodu přivedeme k varu.
2
Když se voda začne vařit, vložíme tam maso, aby se rychle zatáhlo (kdybychom ho dali hned na začátku, jeho šťáva by se vylouhovala do studené vody). A necháme vařit dokud nezměkne. Pokud vaříme v hrnci, je to tak na dvě hodiny kdo má papiňák, doba se zkracuje o polovinu.
3
Když je maso uvařené, vyjmeme ho stranou a přibližně polovinu vývaru (již bez koření) si odlijeme do menšího hrnce a vaříme na mírném stupni. Je lepší si nalít méně a kdyžtak později přilít - dle potřeby množství omáčky. Do vývaru zamícháme rajský protlak a pořádně ho rozmícháme. Podle chutě přidáme cukr, dokud nám omáčka "nešmakuje" a na závěr jí zahustíme jíškou. Je lepší dát tmavou, protože světlá ráda dělá bílé pucky, které jsou pouze estetickým zádrhelem.
4
Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
5
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petronela | 5. 12. 2016 11:04

    pro nás 4 to stačilo..no asi nejsme nenažraní:-))super recept díky :-)

  • Markéta | 10. 8. 2014 11:51

    Přesně tak, pro 4 lidi u nás doma by tohle byla drastická dieta.:-)))

  • ája | 29. 6. 2014 15:39

    nejhnusnejsi rajska omacka fuuj

  • ája | 29. 6. 2014 15:39

    nejhnusnejsi rajska omacka fuuj

  • ája | 29. 6. 2014 15:38

    nejhnusnejsi rajska omacka fuuj

  • ajka | 13. 3. 2014 09:26

    To jako sníte na 1 osobu 300g masa? To musíte mít dobře roztažený žaludek. Co blázníte? 150g je až až, navíc s omáčkou a přílohou...

  • petrap | 18. 1. 2014 13:55

    :-D pro 4 osoby 2 malé protlaky a 600g masa? NESMYSL!!! Recept je pro 2 akorát.

  • Míša | 24. 10. 2013 10:50

    Já dávám ještě špetku skořice a cibuli hodím celou do hrnce, kde vařím maso a nechám ji vyvařit.

  • Peca | 30. 9. 2013 18:08

    Základ mi tu taky chybí, ale kupovaná jíška je výborná.

  • kocour.fous | 30. 6. 2013 09:06

    a kde je základ z cibule??a jíška kupovaná???no fuj :-(

  • danaceks | 3. 2. 2012 14:56

    vypadá to dobře ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) tak dobře až se mi chce brečet :'( :'( :'(

  • Ladia
    Ladia | 27. 7. 2011 13:07

    http://www.recepty.cz/recept/rajska-omacka-s-masem-18663

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Přílohy Ostatní Hovězí Knedlíky Těstoviny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krystal Horká voda Hovězí maso Nové koření Pepř celý Rajský protlak Sůl Tmavá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Italské kuře

Italské kuře

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
21
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
20
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s hovězím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact