• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatový palivec

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatový palivec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      dl ocet
    • 1
      dl cukr krystal
    • 1
      lžička kari
    • 1,50
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce sůl
    • 1,50
      lžička zázvor - mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostky a vaříme 1/2 hodiny, potom rozmixujeme (používám ponorný mixér přímo v hrnci, kdo nemá musí v mixéru) nebo prolisujeme. Přidáme ocet a cukr a vaříme na hustotu marmelády.
2
Před dokončením vmícháme sůl, koření a česnek.
3
Necháme přejít varem, plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
4
Používám k uzenině místo hořčice, je možné dávat pod maso nebo jen tak na chleba s máslem.
5
Kvůli dětem můžeme ubrat pálivé papriky, na chuti to neubere, jen to už nebude ten správný palivec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře palivec

Kuře palivec

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa B. | 23. 8. 2008 17:52

    Z jedné várky to jde celkem rychle, dobu jsem nikdy nestopovla, musíte to dělat jam marmeládu ve velkém kastrolu.

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:38

    nevíte někdo aspoň přibližně dobu toho vaření,než to zhoustně?

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:35

    Haló,nevíte někdo,jak dlouho se to má asi vařit,než to zhoustne?Do marmelády jde většinou více cukru a zahustí to cukr,ale tady?Má někdo zkušenost?Díky!

  • Marta Kropáčová | 17. 8. 2008 20:43

    Pro me to taky vypadalo lakave a protoze jsem uz nevedela,co s rajcatama,pustila jsem se do toho.Sice ze 6 kg rajcat to nejakou dobu trvalo,nez se to vyparilo na hustotu marmelady,ale stalo to za to.Moooc dobrounke,davam za 1*

  • M. Tušlová | 2. 9. 2006 18:47

    Udělala jsem si dnes zavařovací den a vyrobila kromě jiného rajčatový palivec. Vynikající, dávám za 1*!

  • Alena Tarabová | 13. 7. 2006 10:33

    Vypadá to velmi lákavě, už se těším na rajčata z vlastního zdroje. Určitě vyzkouším.Díky za recept.

  • Jana Kutačová | 13. 7. 2006 09:00

    Zase něco mňam,mňam..Ještě počkám na levnější zeleninu a budu přemýšlet co z těch všech dobrotek,které jsem tady na zavařování našla vyrobím.Tohle zní taky perfekzně.:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

76
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
49
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
48
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
25
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

Kněz celebrit Zbigniew Czendlik (61): Musel pod kudlu!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact