• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatová polévka s kroupami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatová polévka s kroupami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 1
      l voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř mletý celý
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • 1
      plechovka rajský protlak velký, nebo 250g rajčat
    • olej
    • celerová nať
    • sůl nebo vegeta nebo masox
    • 1
      hrnek kroupy vařené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou zeleninu osmažit na tuku, zaprášit moukou, osmažit. Zalít vodou, rozmíchat, povařit.
2
Přidat protlak/rajčata, koření, sůl, masox. Provařit cca 15 min.
3
Vsypat kroupy, nechat projít varem. Dochutit solí, celerovou natí, příp. dle chuti malou troškou cukru.
4
Nemáte-li v oblibě zeleninu v polévce, lze polévku před přidáním krup propasírovat či zlehka promixovat a zcedit.
5
Pro neznalé: kroupy se vaří dost dlouho, doporučuji uvařit ve větším množství v papiňáku a uskladnit porce v mrazáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 21:40

    Do paradajkovej robím krupicové halušky alebo slovenskú ryžu. To varenenie a namáčanie krúpov som myslela všeobecne. Ale u nás robíme paradajkovú polievku sladkú:)))

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 19:33

    Ja dávam zasa uvarenú ryžu alebo drobnú cestovinu napr.písmenká - to majú veľmi radi deti.

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 13:29

    Ja krúpy namáčam, podobne ako strukoviny, a potom sú uvarené raz dva. Namáčam asi tak 3-4 hodiny.

  • Jarka | 12. 2. 2007 15:00

    Jak dlouho vařit kroupy v papiňáku, jaké množství a kolik vody? Nikdy jsem je nevařila, ale ráda vyzkouším. Děkuji

  • Světlana | 30. 1. 2007 19:59

    Pohanka není špatná, ale jde pak o jiné jídlo....:-) Tahle polévka je nejlepší s velými kroupami

  • Šárka V | 19. 1. 2007 12:17

    Místo krup můžeme použít naklíčenou nebo přes noc namočenou pohanku, vaří se pouze 5-10 minut. Pokud pohanku namáčíme, vodu použijeme na přípravu polévky, obsahuje rutin (zpevňuje cévy).

  • aluška 50 | 18. 1. 2007 15:02

    já nepoužívám protlak ale rajčatové pyré bez cukru-chuťově je opravdu výborné...

  • Renata Kolářová | 18. 1. 2007 13:21

    Máte zkušeenost,zda jsou lepší rajčata nebo protlak? Já dělávám polévku z čerstvých domácích rajčat, a bývá poměrně hodně kyselá.

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 11:24

    jak dlouho je vaříte v papiňáku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celerová nať Hladká mouka Kořenová zelenina Kroupy Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

44
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Manželka Petra Svobody Lucia: Manžel mi první rok a půl vztahu lhal!

Manželka Petra Svobody Lucia: Manžel mi první rok a půl vztahu lhal!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact