• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rafal-Rokl
Napište svůj komentář k receptu

Rafal-Rokl

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rafal-Rokl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení omega 100% tuk
    • 1
      ks salko
    • 250
      g kokos
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Rozehřejeme tuk aby byl vlažný a Salko do něj zašleháme, aby se komponenty spojily. Směs se dá ztuhnout do lednice. Spaříme mandle a oloupeme. Do ztuhlé hmoty kterou vykrajujeme lžičkou zabalíme mandli, uděláme kuličku a obalíme v kokosu.
2
Mé vylepšení: do hmoty se dá přidat dortová oplatka (drobně nadrobit), je více kusů, není to tak sladké a dodává tomu opravdovou chuť Rafaela. Toto cukroví je mezi cukrovím opravdová delikatesa.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • -čeredka- | 22. 12. 2010 05:36

    dávám jan Salko,kokos a oplatku - drží to pěkně pohromadě,jen musíme nechat kokos přes noc nasáknout vláhu..a když ze stejné hmoty uděláte kuličky a upečete je - máte rychlé kokosky.. :-) ;-)

  • Kateřina Lašáková | 14. 12. 2006 20:48

    Miso, ta chuť toho tuku vyprchá sama za pár dnů. Dělávám to i s těma oplatkama, a je to výborné. Ikdyž tento rok zvažuju, že bych udělala Rafaela bez tuku.

  • misa.h | 11. 12. 2006 13:03

    Byla jsem překvapená jak hmota při šlehání rychle houstla, ale jsem trochu zklamaná protože po ochutnání v puse zůstává chuť toho tuku, přemýšlým jak to vylepšit (oplatky tam už mám).

  • Alena Tarabová | 11. 11. 2006 10:50

    Opravdová delikatesa to je, když se vloží mandle pražená a ty oplatky.Tak to dělám já.A taky dělám ze salka zkaramelizovaného jako tzv. Karamelové Rafaelo.

  • Míša | 8. 11. 2006 11:58

    Mám tento recept, ale místo kondenzovaného mléka dávám sušené, močkový cukr a také přidávám kokos do hmoty. Jinak je pravda, že toto cukroví je delikatesa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Zákusky Cukroví Pošírování Chlazení Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kokos Mandle Omega Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Houbové ragú

Houbové ragú

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

38
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
15
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Rafaelo IV.
Rafaelo IV.
Rafaelo kuličky
Rafaelo kuličky
Rafaelo se salkem
Rafaelo se salkem
Raffaelo koule
Raffaelo koule
Raffaelo z Delissy
Raffaelo z Delissy
Raffaelo zase jinak
Raffaelo zase jinak
  • Recepty.cz
  • Rafal-Rokl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact