• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Quiche s lososem
Napište svůj komentář k receptu

Quiche s lososem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 130 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
Quiche s lososem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzský koláč zvaný quiche si můžete dopřát jako lehkou večeři nebo svačinu. Korpus v tomto případě poklademe špenátem, kousky lososa a cherry rajčaty. Nesmí chybět ani nastrouhaný sýr, vaječná směs a samozřejmě čerstvá bazalka.

Suroviny

2 porce
  • Korpus
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 4
      hrst špenát
    • 100
      g ementál
    • 150
      g losos
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dejte mouku, na kostičky pokrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Vychlazené těsto rozdělte na poloviny a rozválejte na pomoučněné ploše na 2 pláty tenké asi 3 mm a přeneste je do forem. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů a přebytečné kousky těsta odkrojte. Dejte chladit do ledničky.
3
Špenát spařte horkou vodou, zchlaďte, vyždímejte a pokrájejte na kousky. Sýr nastrouhejte nahrubo. Lososa zbavte kůže a nakrájejte na proužky. V míse vidličkou rozšlehejte vejce, přilijte smetanu, osolte a opepřete.

RADA: Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?

4
Na vychlazené korpusy rozdělte sýr, přidejte špenát, zalijte vaječnou směsí, do ní naskládejte kousky lososa a rajčátka. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Podávejte s čerstvou bazalkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s pečeným pórkem a sýrem

Quiche s pečeným pórkem a sýrem

Quiche se šalotkami a slaninou

Quiche se šalotkami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cherry rajčátka Ementál Hladká mouka Losos Máslo Pepř mletý Smetana Špenát Studená voda Sůl Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Tartaletky

Tartaletky

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

40
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
24
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
21
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
13
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Quiche s čedarem a rajčaty
Quiche s čedarem a rajčaty
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem
Quiche s jarními cibulkami, modřenínem…
Quiche s parmskou šunkou
Quiche s parmskou šunkou
Quiche s pečeným pórkem a sýrem
Quiche s pečeným pórkem a sýrem
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí
  • Recepty.cz
  • Quiche s lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact