• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

autor: Jana.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 1,50
      ks hera rozpuštěná
    • 6
      ks vejce
    • 250
      ml šlehačka (neušlehané) - množství na 3 pláty těsta
    • puding vanilkový a jahodový
    • marmeláda na spojení
    • čokoláda na ozdobení
  • Nálev
    • 150
      ml hnědý rum
    • 200
      ml jahodový sirup
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce mléko horké

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku, těsto rozdělíme na 3 díly. Do prvního těsta přišleháme v prášku (t.j. nevařený) vanilkový pudink a do druhého jahodový pudink (těsto trochu přibarvím jahodovým, nebo červeným potravinářským barvivem) a třetí těsto necháme tak jak je - piškotové - pokud jsou těsta příliš hustá lehce naředíme mlékem.
2
Těsta upečeme na 3 vymaštěných a vysypaných plechách - peču najednou :-) Na horkou jahodovou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Necháme vychladnout, pak piškotovou buchtu (necháme na plechu) potřeme marmeládou a navrch opatrně přeneseme jahodovou buchtu (je lépe si jí nakrájet na menší části, aby se nám to lépe přenášelo), potřeme opět marmeládou (stačí slabá vrstva - zákusky jsou sladké i tak dost :-) a přeneseme třetí - vanilkový plát. Je dobré celý plech zatížit, aby si vše pěkně sedlo - takto zpracovaný plech pokryji peč. papírem položím prkýnko a zatížím třeba moukou, nebo mlékem a nechám 2 - 3 hodinky v lednici.
3
Pak už jen odstraníme zvrchu pečící papír a dozdobíme - polijeme polevou: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 2 lžíce horkého mléka, zdobíme rozpuštěnou čokoládou a krájíme na řezy.
4
Nejlepší jsou až druhý den, když se hezky uleží a je toho opravdu hodně :-) Řezy dělám při zvláštních příležitostech - jsou docela pracné, ale výsledek je jak z cukrárny - jukněte na foto :-)
5
**P.S.** TENTO RECEPT NENÍ MŮJ - POUZE JSEM HO UPRAVILA PRO SVOJÍ POTŘEBU :-)) Původní recept se jmenuje Rychlé punčové řezy a ty opravdu nejsou na přípravu tak náročné ,jsou stejně výborné , ale na řezu zas tak pěkně nevyniknou .-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Kubánský dort jako z cukrárny

Kubánský dort jako z cukrárny

Indiánky z cukrárny Myšák

Indiánky z cukrárny Myšák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 9. 12. 2016 17:05

    Zkusila jsem a slo to do popelnice.Testo jak tmel,uplne jina chut. O:-)

  • Hana Š. | 15. 7. 2016 09:42

    Peču hoodně často a vždy na 1* - vše dělám dle receptu a neměla jsem nikdy problém. Nyní dokonce peču na oslavu, kdy mě oslovila paní abych udělala jim ke kávě aby nekupovala <3

  • nikolaplevova
    nikolaplevova | 30. 1. 2014 20:39

    také se mi nějak extra nepovedl :/ jsem cukrářka a jsem zvyklá ho dělat jinak, pěkně mi vždy nasaje, a dávám 3 světlé a dva růžové, toto jsem měla moc suché, ale i tak jsem ráda vyzkoušela nový recept na punč.. :-)

  • Jana. | 12. 1. 2014 00:46

    ano... těsto mi vychází na 3 klasické plechy o rozměru cca 30x40cm

  • zima | 11. 1. 2014 17:23

    Vyjde to 3 klasické plechy?

  • Jana. | 11. 1. 2014 17:17

    ..tak to mě mrzí .. je to normální těsto .. a nevím ,jak je to možné - tekutiny je tam na půl kila mouky dost ( rozpuštěných 375g hery + 250ml šlehačky +našlehaná vece s cukrem ) -to fakt robot nezadřete :-) .. trošku mléka pak přidávám pouze do dílů ,kde pak zašlehávám sypký puding ... nevím přesně ,co to znamená ,že se těsto při pečení zdrštilo - nejspíš asi srazilo ... netuším, kde se stala chyba .. prostě ušlehám těsto - celou dávku - tu pak rozdělím na 3 díly - do dvou ještě zašlehám pudinky v prášku ,dám na plechy a upeču .. pekla jsem mockrát a vždy bez problémů ;-)

  • Izabela | 21. 12. 2013 18:44

    Toš udělala jsem všechno podle receptu a dopadlo to pěkně na h..... První brutálně tuhé těsto- přidala jsem tam snad půl litru mléka a málem nám to zničilo robota. Nakonec se těsto při pečení zdrštilo. Pokud jsou tam nějaké vychytávky, tak by to mělo být přímo popsané. Nejsem sice žádná cukrářka, ale nemehlo taky ne. :-( Takže pro mě recept dobrý není. :-(

  • Kamyla
    Kamyla | 10. 4. 2012 16:20

    výborné, díky!

  • szilva | 2. 2. 2012 11:19

    Moc dobré,děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Cukr Hera Hnědý rum Jahodový sirup Marmeláda Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Puding Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

55
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
43
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
41
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
38
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
29
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Pumpkin Cookies
Pumpkin Cookies
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
Punčové řezy pí Marečkové
Punčové řezy pí Marečkové
Punčový řez
Punčový řez
Pupáky
Pupáky
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact