• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pstruh na mandlích
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh na mandlích

autor: Eva1
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh na mandlích
Pstruh na mandlích
Pstruh na mandlích
Pstruh na mandlích
Pstruh na mandlích
Pstruh na mandlích
Pstruh na mandlích
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pstruh
    • 1
      ks citron
    • 1
      balíček mandlové lupínky
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a dáme na plech s pečícím papírem.
2
Plech dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut. Pak vyndáme, potřeme máslem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme zpět do trouby. Pečeme asi 10 mimut a dáváme pozor, aby se lupínky nepřipálily. Dobu pečení upravíme podle velikosti pstruhů 15-20 min...
3
Hotového pstruha přeložíme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo a zeleninový salát.
4
**Tip:** mandlové lupínky na talíři můžeme trochu pokapat medem. Necháme vyniknou jemnou chuť masa s hořkými mandlemi a sladkým medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem

Kapr na povidlech a mandlích s teplým…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pstruh na čekankovém risottu

Pstruh na čekankovém risottu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka | 22. 11. 2015 18:21

    Jednoduché a opravdu vynikající.

  • Carloponti | 4. 3. 2014 13:10

    Naprosto fenomenalni receptik <:-) <:-)

  • golf1590 | 1. 3. 2014 11:25

    vyborný recept miluju pstruhy a vazně dobrý nemám slov

  • V.Danci | 21. 9. 2012 11:12

    vyborna ryba <3

  • Jarka O. | 9. 5. 2011 20:14

    Taky neobaluju v mouce. Tuto úpravu pstruha máme nejradši :-P

  • Eva1 | 8. 5. 2011 18:10

    Je to otázka názoru a chuti. Recept mám od jednoho kuchaře, který je členem asociace českých, italský a francouzský kuchařů a vaří nejmodernějšími metodami, v páře, horkovzduchem nebo na kapce olivového oleje. Při úpravě jídel těmito technologiemi se co nejvíce zachovává přirozená chuť. :-) :-) :-)

  • Jana | 7. 5. 2011 19:37

    dobrý, ale víc nám chutná předem obalená v hladké mouce, má pak dobrou kůrčičku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh
Maso Rybí Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Mandlové lupínky Máslo Pstruh Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

35
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
31
Lovošská topinka
Lovošská topinka
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Americké lívance
Americké lívance
14
Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou
Hovězí kostky v pivním…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pstruh lososový na šafránu
Pstruh lososový na šafránu
Pstruh na čekankovém risottu
Pstruh na čekankovém risottu
Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem
Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…
Pstruh na másle
Pstruh na másle
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na másle s kmínem
Pstruh na oříškách
Pstruh na oříškách
  • Recepty.cz
  • Pstruh na mandlích
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact