• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Proužky portobello ve strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks žampiony portobello
    • citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      plátek bílý chleba
    • 1
      hrst petržel
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • olej na smažení
  • Pyré
    • 800
      g brambory typ B
    • 100
      g máslo
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst petržel
  • DIP
    • 180
      g zakysaná smetana
    • koření cibulové
    • česnek granulovaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s nasekanou petrželí. Vše udržujte v teple do servírování.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Žampiony nakrájejte na proužky. Lehce je pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
3
Chleba rozmixujte na strouhanku. Vmíchejte do ní petržel s tymiánem. Proužky žampionů obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte ve větší vrstvě oleje dozlatova, pak je nechte okapat na ubrousku.

RADA: Tipy na houbové recepty

4
Žampiony servírujte s pyré s petrželovým máslem. Přidejte dip ze smetany ochucené ostatními surovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD Vegetariánské a zdravé
Chuťovky Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Česnek Citronová šťáva Hladká mouka Koření Máslo Olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vejce Zakysaná smetana Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Melounový salát

Melounový salát

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

74
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
61
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Zemřel herec Udo Kier (†81), hrál i v Nabarveném ptáčeti, byl hvězdou Varů

Zemřel herec Udo Kier (†81), hrál i v Nabarveném ptáčeti, byl hvězdou Varů

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužkované maso
Proužkované maso
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské nudle
Provensálské nudle
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact