• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Proužkované maso
Napište svůj komentář k receptu

Proužkované maso

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužkované maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 8
      ks vepřové maso řízky (nebo kuřecí)
    • 100
      g anglická slanina nakrájená na plátky
    • 4
      ks vejce
    • strouhanka
    • polohrubá mouka
    • 1
      ks smetana 12%
    • 3
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou do masa naklepeme. Potom maso protáhneme rozšlehanými vajíčky a nakonec obalíme v polohrubé mouce.
2
Na oleji je osmažíme (cca 2 minuty), potom naklademe na plátky slaniny v několika vrstvách. Plátky můžeme i rozříznout, pokud se nám někde nevejdou. Dáme je na sebe, vedle sebe - prostě vyplníme pekáček nebo misku v několika (asi 3) vrstvách. Do vajíček, ve kterých se obalovaly plátky, přidáme smetanu, kečup (může být jemný i ostrý podle vaší chuti). Směs osolíme a připepříme. Vše promícháme, zalijeme řízečky položené na slanině a dáme do trouby. Zapečeme do zlatova při 180 °C. Podle toho, kolik máme vrstev (tedy v jak velké nádobě zapékáme), to může být 20 - 40 minut. Krájíme svisle na plátky, jsou krásně pruhované, jak se střídají vrstvy masa a vaječné hmoty.
3
Kuchařka může klidně připravit řízečky den či dva dopředu do misky a uložit je v ledničce. V den podávání jen umíchá vejce se smetanou a dalšími ingrediencemi a nechá v troubě zapékat. V tomto případě rozmícháme při obalování plátků jen jedno vejce a zbylé tři až v den zapékání.
4
Převzato z časopisu Knihovnička recepty - Nejlepší řízky, plátky a řízečky.
5
V časopise bylo vepřové, já jsem vyzkoušela kuřecí - střídala jsem plátky prsíček (bílé maso) a plátky stehenních steaků (tmavší maso). Po zapečení byly mezi nimi narůžovělé vrstvy vaječné hmoty s kečupem. Tuto jsem ochutila česnekem, který máme moc rádi. Bylo to moc dobré i pěkné na talíři. Podávala jsem k tomu vařené brambory a okurkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Kečup - jemný Polohrubá mouka Smetana 12% Strouhanka Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

81
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
75
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
62
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
49
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Prošívaná buchta
Prošívaná buchta
Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky portobello ve strouhance
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
  • Recepty.cz
  • Proužkované maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact