• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapří filety -bez kůže,z cca 3kg kapra
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka tymián sušený,nebo 3snítky čerstvého
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka:
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 1
      ks šalotka
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce estragon čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte celý stroužek česneku. Do rozehřátého tuku vkládejte kapra, posypte ho tymiánem a z obou stran osmahněte. Vyndejte ho na talíř, přikryjte alobalem a nechte v teplé troubě odpočívat.
2
**OMÁČKA:** Šalotku oloupejte,pokrájejte nadrobno.Víno s octem a šalotkou svařte až na třetinu původního objemu, ochuťte solí, pepřem a vmíchejte najednou všechny žloutky a velmi pozvolna zahřívejte za stálého míchání na teplotu asi 80 °C - nesmí se vařit, jinak se žloutky srazí! Když začne omáčka houstnout, odstavíme jí a důkladně do ní vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme estragon a už jen do podávání udržujeme teplotu.
3
Výbornou přílohou je pečená bramborová kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Biftek z kapra

Biftek z kapra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Frantová | 15. 11. 2016 06:49

    Vynikající recept. S omáčkou jsem si poradila raději nad parní lázní, protože jsem se bála, že neodhadnu tu správnou teplotu. Kombinace ryba + omáčka to byla dokonalost sama.

  • jana.huml | 18. 11. 2011 11:29

    Jednoduchá příprava.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý vinný ocet Česnek Estragon Kapří filety Máslo Olej Pepř mletý Šalotka Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
14
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
14
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
14
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact