• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Priadkový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo rozpuštěné
    • 3
      lžíce smetana
    • tuk
  • Náplň
    • 400
      g jahodová marmeláda
    • 40
      ml hnědý rum
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce, žloutek a vlahý tuk vypracujeme na tužší těsto a necháme vykynout. Marmeládu svaříme s rumem, cukrem a necháme vychladnout. Pokud je příliš řidká vmícháme lžíci van. pudinku nebo solamylu. Těsto rozválíme, potřeme ochucenou marmeládou, svineme do závinu, stočíme do formy, potřeme smetanou a necháme 15 minut kynout.
2
Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních 5 minut, pak při 170 dopékáme asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 14. 5. 2011 19:36

    Kynuté záviny s ovocem milujeme,ale peču je málo,protože mi věčinou vytečou a připálí se :-( .Tohle bylo pryma,že forma těsto držela,nevyteklo skoro nic. Díky moc za recept a nápad :-) .

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 10:19

    tak to je v háji, taky jsem vkládala komentář když jsem ho pekla, bylo to krátce po vložení receptu, tak se chci kouknout, a on nikde! upeču ho i tak, ale měla jsem nějakou vychytávku s formou, ale kdo si to má pamatovat..

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 18:03

    ...ví bůh,komentáře jsou pořád v háji :-X a já to prostě znám pod tímto názvem :-\ :-[

  • Klára K. | 27. 10. 2010 17:53

    Jirko, ten názov je poľa priadky morušovej?

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 12:39

    ...chybí komentáře i známkování :'( :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jahodová marmeláda Máslo Mléko Polohrubá mouka Smetana Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Rybí frikadelky
Rybí frikadelky
45
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
30
Pečené brambory
Pečené brambory
29
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
Pribináček
Pribináček
Pribináček domácí
Pribináček domácí
Pribiňáčkové řezy
Pribiňáčkové řezy
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact