• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Priadkový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo rozpuštěné
    • 3
      lžíce smetana
    • tuk
  • Náplň
    • 400
      g jahodová marmeláda
    • 40
      ml hnědý rum
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce, žloutek a vlahý tuk vypracujeme na tužší těsto a necháme vykynout. Marmeládu svaříme s rumem, cukrem a necháme vychladnout. Pokud je příliš řidká vmícháme lžíci van. pudinku nebo solamylu. Těsto rozválíme, potřeme ochucenou marmeládou, svineme do závinu, stočíme do formy, potřeme smetanou a necháme 15 minut kynout.
2
Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních 5 minut, pak při 170 dopékáme asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový koláč se švestkami a mandlemi

Makový koláč se švestkami a mandlemi

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Božský mrkvový koláč

Božský mrkvový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 14. 5. 2011 19:36

    Kynuté záviny s ovocem milujeme,ale peču je málo,protože mi věčinou vytečou a připálí se :-( .Tohle bylo pryma,že forma těsto držela,nevyteklo skoro nic. Díky moc za recept a nápad :-) .

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 10:19

    tak to je v háji, taky jsem vkládala komentář když jsem ho pekla, bylo to krátce po vložení receptu, tak se chci kouknout, a on nikde! upeču ho i tak, ale měla jsem nějakou vychytávku s formou, ale kdo si to má pamatovat..

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 18:03

    ...ví bůh,komentáře jsou pořád v háji :-X a já to prostě znám pod tímto názvem :-\ :-[

  • Klára K. | 27. 10. 2010 17:53

    Jirko, ten názov je poľa priadky morušovej?

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 12:39

    ...chybí komentáře i známkování :'( :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jahodová marmeláda Máslo Mléko Polohrubá mouka Smetana Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Míša řezy
Míša řezy
18
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
Pribináček
Pribináček
Pribináček domácí
Pribináček domácí
Pribiňáčkové řezy
Pribiňáčkové řezy
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact