• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prezidentský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentský guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g uzený bůček nebo více
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks chlebová kůrka
    • 1
      ks klobása - uzená
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      ks mrkev
    • 20
      g kořen petržele
    • 20
      g celer
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks chilli papričky
    • 1
      ks jalovec
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička kečup - jemný
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      kelímek šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku, za stálého míchání vyčkáme až bude sklovitě zlatá. Pak přidáme na kostky nakrájenou kližku, zamícháme, chvilku necháme nepodlité, pak začneme podlévat červeným vínem. Nastává nejdůležitější fáze, to jest samo vaření guláše. Hotov je, až je kližka zcela měkká, ale nerozpadá se. Čím pomaleji se vaří, tím je guláš lepší. Asi deset minut před koncem vaření přidáme jednu nadrobno nakrájenou chlebovou kůrku a jednu nastrouhanou menší bramboru (obojí na zahuštění) a jednu nadrobno nakrájenou uzenou klobásu a lžičku hladké mouky.
2
Současně možno na velké pánvi vyrábět ochucovací kašičku. Dělá se takto: na rozpálený olej se dá nejprve nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná mrkev a trochu podobně připravené petržele a celeru. Když je to víceméně usmaženo, přidá se další ingredience - sůl, hodně červené sladké papriky, přiměřené množství (nikoliv příliš malé) rozdrcených pálivých papriček, či jiného ostrého koření, rozdrcený pepř a hlavně jalovec!, majoránka, nějaké další zelené bylinky, lžíce rybízového džemu, dost nastrouhané citrónové kůry, lžička kečupu, případné další koření dle vlastního výběru. To vše dohromady se několik málo minut za stálého míchání smaží na oleji, čímž se otevřou všechny chutě a splynou s olejem. Obsah pánve se pak přidá do hrnce s gulášem, dvě minuty se to na mírném ohni intenzívně míchá, pak se guláš odstaví a nechá chladnout. Když je úplně studený, zamíchá se do něj jedna ušlehaná šlehačka.
3
Den se to nechá odpočívat a druhý den se to ohřáté jí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 28. 6. 2008 22:51

    Vidíte jak to perfektě funguje! Jsme v GULÁŠI a skutečně je to Havlův burg. guláš. Mám odzkoušeno a dávám 1! Pane Dorazine, tak jste si to představoval?

  • Alena H. | 8. 1. 2008 17:01

    Ano, tenhle recept znám...je od pana Václava Havla. Jmenuje se Burgundský guláš. Myslím, že už tu je pod názvem Havlův burgundský guláš.Každopádně je to mňamka!!!!!!!!!!

  • agresor zitrka | 15. 11. 2007 13:26

    Jsem gulášový maniak a tento recept hned vyzkouším. Líbí se mě na něm hlavně ta ochucovací kašička, to neznám. Jinak třeba já vařím guláš podobně, jen v začátku přidávám společně s vínem velkýho panáka rumu (je dobrý ho ochutnat jestli není zkaženej, at se nezkazí i guláš :-) . ) a tak 1dcl piva. Nebojte se té trojkombinace, je to vyzkoušený a gulášek je úplně vymazlenej

  • Pavel Los | 18. 12. 2006 13:20

    Do ochucovací kašičky doporučuji hned na počátku osmažit na plátky nakrájené bílé hříbky. Další postup je shodný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Chilli papričky Chlebová kůrka Cibule Citronová kůra Hladká mouka Hovězí kližka Jalovec Kečup - jemný Klobása - uzená Kořen petržele Majoránka Mrkev Paprika - sladká Rybízový džem Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Herečka Lenka Zahradnická vyděsila fanoušky: Skončila na pohotovosti! Co se stalo?!

Herečka Lenka Zahradnická vyděsila fanoušky: Skončila na pohotovosti! Co se stalo?!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Prezidentský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact