• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentská bábovka II.

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce velká
    • 200
      g máslo
    • 300
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle nebo ořechy - strouhané
    • 50
      g hořká čokoláda strouhaná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka tekutá
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Přidáme sypké hmoty (prdopeč důkladně promícháme s moukou). Vlijeme šlehačku a nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehaný sníh.Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Toto množství je na opravdu velikou bábovku, popřípadě klasickou + např.srnčí hřbet. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Samozřejmě ta menší forma bude hotová mnohem dříve, je třeba opatrně kouknout do trouby. Peču asi na 180 °C.
2
Je to kalorická bomba, ale strašně dobrá, zvláště s mandlemi. Dlouho vydrží vláčná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 2. 4. 2008 17:34

    vyborna babovka,delam ji casto,tentokrat jsem nemela ani mandle ani orechy a tak jsem pridala 2 banany pokrajene na kousky .Vyborna alternativa,navsteva chvalila a jedla a chvalila a jedla a jedla.... jeste,ze je babovka hodne velka :-)))

  • Jana | 31. 10. 2007 15:47

    Děkuji za radu. Forma je asi dost velká, napadlo mě, jestli ji nepeču třeba příliš prudce, ale to asi ne. Tak ještě jednou díky a hezký den.

  • Jana z VM | 30. 10. 2007 13:22

    Jano, buď si vezměte větší formu na bábovku, nebo ten "hrbol" jednoduše zařízněte! Dělám to tak celý život i se srnčím hřbetem, ten mi taky vyskakuje. Tak ho jednoduše zaříznu do roviny zároveň s formou. A je to ......

  • Jana | 30. 10. 2007 12:11

    Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně, když se mi při pečení bábovky vždy udělá vprostřed těstová bublina, nebo jak to nazvat, a bábovka je po upečení "hrbolatá" a špatně drží na talíři. Děkuji.

  • Anna Č. | 26. 10. 2007 11:41

    Tuto bábovku mohu doporučit.recept údajně pochází z oseckého kláštera a bábovka si oblíbil prezident TGM.

  • Jitřenka Němcová | 25. 10. 2007 17:47

    Nezkoušela, protože bábovka je tak dobrá, že se vždycky sní až do posledního drobečku. Ale bylo by možné všechno rozpočítat v poměru na počet vajec. Jestli nemáte velkou bábovku,upečte klidně na plechu s vyšším okrajem.

  • jana | 25. 10. 2007 16:50

    nezkoušela jste někdy dát všeho méně a v jakém poměru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Mandle Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Palačinky snů

Palačinky snů

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

88
Kulajda
Kulajda
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Člen kapely se »pustil« do Noida: Šikana v Dymytry!

Člen kapely se »pustil« do Noida: Šikana v Dymytry!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact