• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentská bábovka II.

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce velká
    • 200
      g máslo
    • 300
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle nebo ořechy - strouhané
    • 50
      g hořká čokoláda strouhaná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka tekutá
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Přidáme sypké hmoty (prdopeč důkladně promícháme s moukou). Vlijeme šlehačku a nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehaný sníh.Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Toto množství je na opravdu velikou bábovku, popřípadě klasickou + např.srnčí hřbet. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Samozřejmě ta menší forma bude hotová mnohem dříve, je třeba opatrně kouknout do trouby. Peču asi na 180 °C.
2
Je to kalorická bomba, ale strašně dobrá, zvláště s mandlemi. Dlouho vydrží vláčná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pudinková bábovka s rumem

Pudinková bábovka s rumem

Hrnková bábovka s olejem

Hrnková bábovka s olejem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 2. 4. 2008 17:34

    vyborna babovka,delam ji casto,tentokrat jsem nemela ani mandle ani orechy a tak jsem pridala 2 banany pokrajene na kousky .Vyborna alternativa,navsteva chvalila a jedla a chvalila a jedla a jedla.... jeste,ze je babovka hodne velka :-)))

  • Jana | 31. 10. 2007 15:47

    Děkuji za radu. Forma je asi dost velká, napadlo mě, jestli ji nepeču třeba příliš prudce, ale to asi ne. Tak ještě jednou díky a hezký den.

  • Jana z VM | 30. 10. 2007 13:22

    Jano, buď si vezměte větší formu na bábovku, nebo ten "hrbol" jednoduše zařízněte! Dělám to tak celý život i se srnčím hřbetem, ten mi taky vyskakuje. Tak ho jednoduše zaříznu do roviny zároveň s formou. A je to ......

  • Jana | 30. 10. 2007 12:11

    Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně, když se mi při pečení bábovky vždy udělá vprostřed těstová bublina, nebo jak to nazvat, a bábovka je po upečení "hrbolatá" a špatně drží na talíři. Děkuji.

  • Anna Č. | 26. 10. 2007 11:41

    Tuto bábovku mohu doporučit.recept údajně pochází z oseckého kláštera a bábovka si oblíbil prezident TGM.

  • Jitřenka Němcová | 25. 10. 2007 17:47

    Nezkoušela, protože bábovka je tak dobrá, že se vždycky sní až do posledního drobečku. Ale bylo by možné všechno rozpočítat v poměru na počet vajec. Jestli nemáte velkou bábovku,upečte klidně na plechu s vyšším okrajem.

  • jana | 25. 10. 2007 16:50

    nezkoušela jste někdy dát všeho méně a v jakém poměru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Mandle Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
17
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact