• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
Napište svůj komentář k receptu

Přepuštěné máslo ghí

autor: kristinahamplova
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 32
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přepuštěné máslo ghí se používá tradičně v jihoasijské kuchyni, snadno si jej ale můžete připravit i u vás doma. Má krásně medovou barvu a jemně chutná po oříšcích. Je ideální na smažení nebo pečení a není potřeba jej uchovávat v ledničce.

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg máslo

Postup přípravy receptu

1
Nastavte si sporák na nižší střední teplotu. V hrnci nechte rozpustit kostky másla.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Jakmile se máslo kompletně rozpustí, teplotu stáhněte na stupeň 2, takto máslo nechte hodinu, pouze občas promíchejte. V této fázi může sbírat pěnu do samostatné misky nebo ji můžete nechat klesnout ke dnu, dodá tak ghí oříškovou vůni.
3
Téměř hotové máslo ztratí svojí zakalenost a začne být vidět dno hrnce. V této fázi může teplotu mírně zvýšit, maximálně ale o jeden stupeň.
4
Jakmile se začnou u dna usazovat hnědé kousíčky a máslo je čiré a v klidu, ghí je hotové. Teď už ho stačí jenom přelít přecedit přes jemný cedník (ne plastový) vystlaný několika vrstvami gázy. Pokud je potřeba, přecezení můžete několikrát zopakovat.

RADA: Jak prodloužit trvanlivost potravin?

5
Hotové ghí má barvu tekutého medu, průzračné a voní po oříškách.
6
Po vychladnutí ghí ztuhne a bude připomínat zcukernatělý med. Není potřeba uchovávat v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

Ryba se špenátem a máslem

Ryba se špenátem a máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zdravé pečení a mlsání Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Vegetariánské a zdravé
Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Bez lepku Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

27
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Pečená čokoláda
Pečená čokoláda
17
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Luxusní bourák Leoše Mareše: Rozbitý a s botičkou?!

Luxusní bourák Leoše Mareše: Rozbitý a s botičkou?!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přesňáky s mákem
Přesňáky s mákem
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s ovocem a cuketou
Přesnídávka s ovocem a cuketou
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact