• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
Napište svůj komentář k receptu

Prdelačka z jelítka - jíšková

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prdelačka z jelítka - jíšková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito cca 200 g
    • sádlo nebo olej
    • cibule malá nebo jen půlka
    • 1,50
      lžíce hladká mouka 1 -
    • 500
      ml vývar nebo bujon
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
2
Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Bramborová jelítka Goja

Bramborová jelítka Goja

Česnečka - jíšková

Česnečka - jíšková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jan raska | 11. 2. 2017 11:09

    dekuji za opravdu vybornou zabijackovou polevku pro kterou nemusim shanet praseci ingredience, ktere by manzelku prinejmensim vypudily z kuchyne

  • Jana | 6. 1. 2016 08:07

    Vynikající :-)

  • Tomáš | 1. 2. 2015 12:00

    Moc jsem tomu nedával ale fakt se to dá. S chlebem je to uplný ideál.

  • Jana | 5. 11. 2014 18:19

    Manželovi jsem ji předložila k večeři a moc si pochvaloval jak je výborná a tak vám za něj děkuji.

  • Zuzana | 27. 1. 2014 11:58

    Můžu doporučit! Polévka je to fantastická a hlavně nemusí být zrovna když se zabíjí, prostě stačí koupit jelito a to. :-)

  • Marie Antošová | 23. 10. 2013 09:27

    Je to výborná polévka jako z domácí zabíjačky,kdo má rád krvavou polévku,tak tuhle určitě zkuste.Je sytá a s chlebem k večeři i k obědu nadmíru stačí.

  • Davidová | 17. 5. 2012 09:39

    měla jsem velký oči a udělala jí ze dvou jelit, nemůžu jinak než pochválit, ale než aby jsme měli stejnou polévku třetí den, dala jsem něco i zmrazit :-D

  • Remkova | 20. 3. 2012 18:11

    S manzelem jsme ji snedli naposeni, samozrejme s chlebem.

  • Bohunka | 7. 2. 2012 17:14

    Zabijačku jsme dělali naposled před 5 lety u rodičů a manželovi se po takových radostech jako je prdelačka nebo domácí tlačenka moc stýská. Koupila jsem tedy jelito a zkusila jí uvařit. Tak jsem si šplhla, že jsem z toho v šoku ještě teď! Česnek si tedy přidával ještě čersvý do misky, ale to dělá normálně i u bramboračky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kroupové jelito Majoránka Sádlo Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
37
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
37
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
36
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
26
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pražský koláč
Pražský koláč
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Prdelky
Prdelky
Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
Preclíky
Preclíky
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact