• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravý medovník
Napište svůj komentář k receptu

Pravý medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krém
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
    • 1
      ks máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Na těsto
    • 200
      g máslo
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 4
      lžíce med
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • mouka

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, mouku přidáváme, aby se těsto nelepilo. Rozválíme na 4 placky a dáme jednotlivě na pečící papír, pečeme v předehřáté trobě cca 250 °C, 3-4 minuty.
2
Vyroba krému: plechovku kondenzovaného mléka (kterou jsme si vařili zavřenou, aby zkaramelizovala) smícháme s máslem a vanilkovým cukrem, vytvoříme hustý krém. Krémem pak spojíme všechny placky těsta, ale nemažeme až ke kraji, poslední vrstva končí krémem.
3
Dort ze všech stran okrájíme, rozdrolíme a posypeme. Poslední část dortu můžeme posypat mletými ořechy. Dort se nechá den uležet v ledničce a krájí se na obdélníky.
4
Recept jsem dostal od kamarádky z Ukrajiny. Na krém používají trošku jiné mléko, tak jsem ho nahradil kondenzovaným sladkým mlékem a je to skoro stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 1. 3. 2015 18:11

    Tento recept jsem nedelala,ale myslim ze ve vysledku nebyl tak vláčný. Ja delala pred dvema dny a byl nsprosto vynikajici. Placky se pred potrenim lremem natiraji z obou stran jeate rumem a sladkou prevarenou vodou. Naprosto bezkonkurencni. A mokre testo se delalo nad parou. Kdo by mel zajem p recept muzete mi napsat mysiskas@seznam.cz :-) paa

  • Pawlusska | 4. 8. 2012 16:47

    Naprosto perfektní, musím recept pochválit ;-) Zkoušela jsem jich už pár, tento jsem jen drobně upravila (máslo do těsta jsem rozpustila a u náplně vynechala vanilkový cukr) a naprostá spokojenost :-)

  • Kristina Chroboková | 18. 11. 2009 15:00

    je pravda ze mouky se ma pridat hodne, skoro cele kilo. Ale jsem rada ze mam to za sebou, a az priste budu to delat, tak do toho nedam mlete orisky, a ten krem bude zidsi a tak vice se vsaje do korpusu.

  • Kristina Chroboková | 18. 11. 2009 14:55

    Nechapu v cem je problem, ale muj medovnik je dost tvrdy, ale i pres to je vyborny. Tak to neni medovnik, ale suenky.

  • Anonym | 10. 8. 2007 17:36

    ja jsem to jako 15leta divka zvladla tak proc ne ze?delala jsem i medovnik z takoveho toho krabicoveho reptu(jak uz tam mate naky prisady rozhodne tohleneni pravy medovnik aleje taky dobry jenom se chci zeptat jestli tu je naky mdovnik podobny perniovemu testu? to je totizz ten spravny medovnik:D dkuji za odpoved Renata

  • Jan Povolný | 7. 8. 2007 10:07

    Podle tohodle receptu dělám už dlouho, výborný

  • Libor | 20. 5. 2007 21:28

    Zkusil jsem tento recept jako zacatecnik (a chlap ;o) a musim rici, ze slavil uspech. Nicmene muzu z teto zkusenosti doporucit cukr do testa radeji nedavat - kondenzovane mleko v naplni to dozene. S cukrem i v plackach by podle me byl dost sladky.

  • Jana Kutačová | 26. 11. 2006 23:18

    Mě se vždy opravdu líbí,že když se tady kritizuje recept,tak se málokomu chce pod tuto kritiku podepsat.Ono je to o tom,že nemusí všem chutnat vše a když se něco nepodaří,zase nemusí být chyba jednoznačně v receptu.Je to o ingrediencích,které nemusí být vždy úplně kvalitní,je to třeba o troubě,ve které se pokrm dělá nebo záleží na spoustě jiných faktorech,které ovlivní konečný výsledek.Ještě jsem tento recept nezkoušela,ale myslím,že určitě nebude tak špatný,když jej tady ostatní chválí.Chce to jen trpělivost a možná i trochu kuchařské improvizace.Pokud se těsto opravdu stále lepí,chce to přidat mouky.:o)

  • Anonym | 26. 11. 2006 19:55

    Tak jsem ten Váš "slavný" "pravý" medovník zkusila a můžu říct, že je to hrůůůza!!Jednak nechápu, jak se někomu mohlo povést těsto bez pořádné hramáže mouky, jelikož hustota byla šílená!!No prostě....fakt v tom musí být kouzla...jinak nechápu, jak by se to dalo upéct!

  • Nezkušená kuchařka | 28. 9. 2006 11:07

    Děkuji za recept,zkusím ho zítra upéct a pak Vám napíšu zda se mi povedl!Doufám,že budu spokojena.Myslíte že je snadný tento medovník???Zvládne ho 14letá dívka??? To jsem já...a jsem na sebe velmi zvědavá...,má to být překvápko!

  • aska | 3. 8. 2005 09:27

    Zkoušela jsem medovník několikrát podle různých receptů. K tomuto mám dotaz k přípravě těsta-opravdu stačí všechny ingredience jen smíchat dohromady?Někde se uvádí vejce,cukr,tuk,med a sodu za stálého míchání vařit 2 minuty a nechat zkaramelizovat.Krém je výborný,van.cukr nedávám,není nutný-dost sladké.

  • Vlasta Běloušková | 1. 8. 2005 13:32

    Tento medovník je výborný, ale musí se nechat minimálně 12 hod. odležet v lednici !!!Ještě doporučuji potřít placku střídavě tmavým a světlým krémem (tmavý krém - pouze se přidá do světlého krému kakao).

  • Jana Honkýšová | 7. 7. 2005 19:15

    Včera jsem dělala a chutnal celé rodině. Možná bych dal trochu "jiný" krém.

  • Yveta Šímová | 7. 5. 2005 23:43

    NEVÍM PROČ BY MEL MÍT DO MEDOVNÍKU DALEKO.DNES JSEM HO OCHUTNALA OD KAMARÁDKY A BYL MU VELICE PODOBNÝ JAK CHUTÍ TAK I KONZISTENCÍ.ALE RÁDA BYCH VYZKOUŠELA TEN VÁŠ MILÁ JANINKO

  • Zuzana | 29. 4. 2005 01:09

    U nás se tento recept traduje pod názvem "Válečný dort" - peče se jen s jedním vejcem, bez cukru (zato více medu), s cca polovinou tuku a kromě karamelového krému se na jednu z placek namazala rybízová nebo višňová marmeláda. Těsto se připravovalo v hrnci, ve kterém zahřál med a postupně se přidaly ostatní suroviny. "Válečný" proto, že kromě krému jsou náklady na jeho výrobu zanedbatelné. Pokud tedy máte domácí med :).

  • Janinka | 19. 4. 2005 18:27

    Tak tohle má podle mne k pravému medovníku docela daleko ... Až budu mít chvilku, tak přidám receptík. Ale jinak je asi pravda, že ve světě taky putuje spousta "zaručeně pravých" receptů na české knedlíky, švestkové buchty a kdoví co ještě. A mnohdy bychom se asi divili. Takže asi ani medovník není ten pravý jen jeden...

  • Lenka | 18. 4. 2005 08:53

    Jani 1 máslo má 250 gramů.

  • Jana Zverinova | 15. 4. 2005 20:29

    jak velke maslo?

  • Květa | 15. 4. 2005 13:00

    Není uvedeno jaká mouka - asi hladká?Já do těsta přidávám lžičku mletého perníkového koření.

  • E. | 15. 4. 2005 12:02

    přesně tento medovník byl v radach ptaka loskutaka v neděli ale určitě je dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jedlá soda Kondenzované mléko Máslo Med Mouka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

70
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp
22
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
21
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Pravý medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact