• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Pravé ruské kvašáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé ruské kvašáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,80
      l voda
    • 1
      l ocet
    • 6
      g umělé sladidlo Spolarin nebo jiné
    • 1
      balíček deko svařit a nechat vychladnot
    • mrkev
    • petržel
    • cibule
    • kopr
    • křen

Postup přípravy receptu

1
Do 4 litrových lahví naskládáme okurky (nejlépe větších rozměrů) a proložíme je: mrkev a petržel nakrájená na kolečka, cibule, kopr, křen (pro milovníky ostřejší chuti přidat jednu až dvě feferonky). Zalejeme lákem a hrdlo zavážeme folií nebo celofánem.
2
Za měsíc je hotovo, vydrží až 1 rok.
3
Chuť Vás jistě překvapí!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Kvašáky

Kvašáky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moravák BigJim | 15. 7. 2011 17:02

    Pravda je ta, že je potřeba si neplést pojmy. Kvašáky nemají s octem nic společného. Dají se do nich dát různé ingredience, ale vše studené, čerstvé maximálně voda se solí je převařená a vychlazená. Rozhodně ne žádný ocet. Cůležité je aby byly okurky zcela potopeny a nikde nečouhaly nad hladinu. Co do nich dáte záleží na vaší chuti nebo zvyklostech. Běžně se dává vinný list, višňový list, někdo dává i list černého rybízu, dubu nebo křenu. Z dalších ingrediencí se dává samozřejmě sůl ( nejčastěji 4 dkg na litr vody, pak dále kopr, česnek, cibule přidá vá se i bobkový list(ten mám taky čerstvý), koriandr, hořčičné semeno, pepř nebo i feferony. Jsem příznivcem toho, někdy méně je více a já bych s tím kořením byl opatrný. Myslím, že krom soli bych dal višňový a vinný list, kousek křenového, kopr ( tady bych se toho nebál) a já mám rád česnek tak par kousků bych přidal a toť vše. Zaleju nálevem, zatěžkám (mám na to už léta dubové prkénko a zatížím taky léta používanou dlažební kostkou a nechám vykvasit. Na zimu by se daly uchovat, kamarád to dělá, ale většinou není co schovat. Takovej čerstvej teplej chleba s dobrým domácím sádlem a jak říkáme doma s kvašňákem .... No kdo si to může dovolit???

  • čestmír | 15. 7. 2011 08:53

    Tak nakladáme okurky od jakživa,nema to s kvašakama nic společneho.

  • Antonín Šebek | 19. 8. 2008 11:36

    Šedesát už mi bylo, v Rusku jsem byl mockrát, tak snad mohu i radit. K receptu samotnému nemám nic. souhlasím s Terezou i Janou: rozhodně to nejsou ruské kvašené okurky. Tečka. Ale ještě dodatek: Pro Rusy je jejich kvašená okurka (mně to moc nechutná) velký pojem, o kterém pějí básně a na který vzpomínají, pokud žijí v cizině. Znám Rusy, kteří jezdí do původní vlasti hlavně kvůli okurkám. Nostalgie z dětství. Tenhle recepte může být dobrý, ale ten název k tomu nesedí. Ahojky.

  • ladislava staffenová | 4. 8. 2008 14:44

    Souhlasím s vámi oběmi !!!!:-)))))

  • Tereza J. | 4. 8. 2008 07:40

    Takto sme zavárali uhorky doma do veľkých 5-litrových fliaš, previazali celofánom a odložili do špajze. Pravdaže vydržali rok, veď sú robené s nakladačom. Klasicky zavarené uhorky, kvašáky sú niečo iné.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 22:35

    Já si Laďko myslím,že tohle vůbec nejsou kvašáky,spíš nějaký druh okurek.Do kvašáků se nedává ani ocet,ani deko,jen voda,sůl,kopr,podle chuti česnek a kdo má rád,tak chili papričky.Dělám je už léta a kdo je okusil říkal,že tohle jsou opravdu kvašáky a ne naložené velké okurky,jaké prodávají v Polsku.

  • ladislava staffenová | 3. 8. 2008 20:45

    Tak to jsem fakt netušila, že dělám ruské kvašáky!!!!!:-)))Dávám tam vše jak uvádí Veronika - i ty feferonky, jen sladidlo - dávám na tento poměr surovin 3 P.L. Fan tekutého sladidla.místo Deka (ale není špatné!!!) je výborná i Pikanta, nebo teď v Albertu od firmy Labeta LAKO - spec.na zeleninu - nemá chybu!!!Teď jen trošku rýpnu: jak se vám podaří vědět, že za rok je to taky dobré ...víte,jak to myslím :-)))) jo a za 1 - tohle risknu,nemá chybu,:-)) a mámto už ve spíži.Rok to ale fakt nevydrží :-)))),strávníků je dost. Laďka

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Syrové Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule DeKo Kopr Křen Mrkev Ocet Petržel Umělé sladidlo Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

44
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky
Fazolkové lusky na…
18
Veganský guláš
Veganský guláš
17
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Agáta na dovolené: Sexy jen na vteřinu

Agáta na dovolené: Sexy jen na vteřinu

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact