• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravé maďarské lečo
Napište svůj komentář k receptu

Pravé maďarské lečo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 76
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g cibule
    • sůl
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      ks vejce nejsou nutná
    • pepř mletý
    • 1
      kg paprika (zelené a červené)
    • 3
      ks klobása
    • koření Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potřebami nebo si nechat dovézt)
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky podle chuti, které také opražíme tak 3 - 4 minutky. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme do měkka asi 15 minut opět bez pokličky. Papriky a rajčata mají dost vody která vám vydrží. Dusíme na velmi mírném ohni, dochutíme solí a pepřem.

RADA: Co dělat s nadbytkem zeleniny?

2
Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté, za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

3
Nakonec přidáme: pro milovníky pikantnějšího leča: Pištu (pálivý paprikový krém). Pro milovníky jemného leča: Annu (sladký paprikový krém). Takto jsem se to tady v Maďarsku naučil a je to moc dobré!

RADA: Zkuste klasické lečo dle časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

Pizza velmi podobná té právé z pizzerie

Pizza velmi podobná té právé z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tom1990 | 3. 8. 2022 14:07

    podobný mému oblíbenému <a href="https://bestrecepty.cz/recept/babiccino-leco-s-klobasou-nejlepsi-madarske/">leču</a>

  • recepty73
    recepty73 | 26. 8. 2016 10:23

    ...netuším, proč není vidět můj minulý komentář, ale psal jsem, že lečo bylo výborné a že nejde oznámkovat u vyzkoušených jedničkou! ...bylo by škoda hodnotit dvojkou, i když jak jsem zjistil, se tady poslední dobou hodnotí asi podle "ksichtu" i recepty, které nikdo ani nestačil uvařit :-( ...kdo to tu nezná a neví, že se dá hodnotit i přes spodní hodnocení nad komentáři, nic lepšího než dvojku k dispozici nemá :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 8. 2016 11:59

    ...nejde hodnotit za jedna vyzkoušený recept :'( ...musí se zadat jednička nad komentáři, pak teprve dát recept jako vyzkoušený ...jedničku zakrývají emotikony a nejlepší známka je tudíž dvě, což by mě v tomto případě mrzelo :-X ...o pravosti maďarského leča se dohadovat ale nebudu...

  • Eva | 10. 10. 2015 20:54

    Viděla jsem několik verzí tiramisů po česku, ale v itálii jen jednu verzi. mascarpone, vejce, piškoty, amareto, káva, kakao, cukr

  • igor | 3. 7. 2015 15:29

    Vždy mě velmi udivuje debata o pravosti toho či onoho pokrmu, co tam určitě patří a co v žádném případě. Např. tiramisu se v každé části Itálie dělá jinak, nemluvě o pizze a jiných pravých italských pokrmech. Tak nejspíš ti praví madarští předkové pocházejí každý odjinud....

  • Jana | 5. 5. 2015 13:54

    Koukám, že i v Maďarsku jsou recepty na lečo různé, babička je z Maďarska a lečo jsme vařili vždy podle ní tzn do hrnce s nakrájenou zeleninou a ostatními ingrediencemi přidat 2-3 hrsti rýže a dusit. Po změknutí rýže teprve zahustit vejci . Je to moc dobré. :-) Podávat s chlebem .

  • Akamu | 31. 3. 2015 21:00

    Recept super, sice sem bál že bez dušení nebude zelenina měkká, ale v pohodě. Nesehnal sem avizované koření, tak sem použil adžiku, taky dobrý. Snad příště se předzásobím

  • Klára | 24. 1. 2015 07:42

    To, či toto lečo je "pravé", nebudem diskutovat. Madarsko bolo krajinou, odkial pochádzali moji starí rodičia, rodičia a aj ja. Varím tradičnú madarskú kuchynu. Som v neustálom styku s mnohymi príbuznymi a stále sa navstevujeme. Nikdy som v leči nevidela klobásu či inú údeninu. Je to tradičné jedlo, ked dozrieva paprika a rajčiny. Ide o vyuzitie nadmerného mnozstva tejto zeleniny, ktorá sa nedá skonzumovat len v salátoch. Je to čisto zeleninové jedlo - bez klobásy a bez vajec. To je zvyk z Čiech a Slovenska, pretoze kvalita a chut papriky a rajčín je iná a potrebuje sa zvyraznit (dochutit) údeninou a vajciami.

  • zoltan | 21. 8. 2013 13:04

    Moj kokot je stiplavejsi :-D

  • Blanka | 7. 3. 2013 15:30

    Mě taky... :-D

  • Eli | 25. 9. 2012 12:38

    Já jsem zase nikdy neslyšela o pražení na oleji :)) jinak v knize o dětské stravě jsem četla,že nekteré druhy zeleniny(špenát,brokolice a další) by se měly dusit právě bez pokličky,protože jinak ztratí většinu důležitých vitaminů.budto podlité,nb lépe na pařáčku,jde to...

  • spacirka | 19. 7. 2012 12:04

    no doporucujem pridat jednu dve stiplave papriky - daju sa kupit na trhu. :-)

  • radka | 17. 7. 2012 11:28

    :-D

  • Eva | 6. 7. 2012 11:37

    Recept OK, ale rozesmálo mě, jak máme "dusit" bez pokličky.

  • kaka | 15. 6. 2012 13:07

    a je z toho sračka.tohle v maďarsku nevaří!

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 16:04

    Oblíbené lečo už od dětství, přesně takhle jednoduše je dokonalé, nic jiného do něj nepatří. A s čerstvým chlebem.. :-) Kupované nemá šanci!

  • Vlastes | 30. 11. 2011 16:36

    Já ho dělám ještě trochu jinak s Jalapeňos a trochou piva. :-P ;-)

  • Martin | 25. 10. 2011 23:37

    Dnes jsem po dlouhých letech a hlavně v mládí jsem lečo moc rád neměl. Dnes premiéra podle receptu a vynikající! Děkuji :-)

  • Antik | 13. 9. 2011 12:02

    dal jsem tam chilli omacku od HEINZ davam ji skoro do vseho co ma byt pikantni ale chce to s citem jinak :'(

  • Lukas | 20. 7. 2011 15:17

    Jen tak pro informaci,.... Prave madarske leco se dela BEZ vajec ...

  • Michael | 8. 7. 2011 11:45

    zkus Sambal Oelek

  • Tom | 16. 1. 2011 00:13

    Pišta se u nás prodává, viděl jsem v Hypernově.

  • Petr Kucín | 22. 8. 2009 18:50

    Použil jsem feferonovou pastu ADY. Jedlé :-))

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2009 18:34

    "Pištu" mi nosieval z Maďarska náš známy, ale teraz ho dostať napr. v Bile. Je to taká pasta z feferoniek, veľmi štípe, tak treba s tým veľmi opatrne. Ja ju používam do gulášov a všade tam, kde sa žiada ostrosť a štipľavosť. Balené je to v malých pohárčekoch s červeným obalom s nápisom Pišta. Annu nepoznám.

  • Petr Kucín | 21. 8. 2009 15:16

    Pištu ani Annu nemám, teď do Maďarska nepojedu -:)) co je tomu podobné u nás ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Maďarský Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Klobása Koření Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Kokosky II.

Kokosky II.

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

186
Dýňová tortila
Dýňová tortila
144
Máslové řízky
Máslové řízky
139
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
98
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
78
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské tiramisu II.
Pravé italské tiramisu II.
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
  • Recepty.cz
  • Pravé maďarské lečo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact