• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé italské tiramisu II.
Napište svůj komentář k receptu

Pravé italské tiramisu II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé italské tiramisu II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      hrnek cukr
    • 2
      ks bílek
    • káva silné překapávané
    • dětské piškoty
    • kakao nebo strouhaná čokoláda na větší kousky

Postup přípravy receptu

1
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který
2
musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost tekutým).
3
Uděláme kafe a necháme ho vychladnout. Hodně rychle namáčime piškoty, aby moc nenasákly kafem, klademe je na dno misky nebo plechu větši formy, navrch klademe ne moc silnou vrstvu krému, posypeme sýtkem kakaem nebo strouhanou čokoladou (ne moc), pak zase piškoty namočené kafem, krém, kakao a zase piškoty, až se plech nebo miska naplni. Poslednií vrstva musi být krémova s kakaem.
4
Vložime do lednicky a za pár hodin podáváme.
5
Piškoty se nesmi namáčet dřív, do kafe je namáčime jeden za druhým a hned je klademe do misy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alexandr | 5. 8. 2014 10:12

    To opravdu není pravé tiramisu. Používají se cukrářské piškoty, protože za prvé jsou sladké a za druhé se oproti dětským piškotům tak nerozmočí a ve finále to celé není jak bahno. Kakao se pokud je mi známo nedává na každou vrstvu, ale jen na tu vrchní. Vajec tam máte opravdu málo na takové množství mascarpone a určitě je třeba bílky mít ušlehané. A rozhodně je třeba ten likér, nejlépe to Amaretto. Takže prosím nenazývejte to "pravé tiramisu" když to není!! Alespoň, že jste tam nedali pomazánkové máslo místo mascarpone :-D ty by byl zločin :D

  • Denisa | 5. 11. 2013 22:39

    Oprawdu...Pecka..(y) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Věruš | 5. 2. 2013 23:00

    Promiňte, ale když použijete dětské piškoty a nedáte tam amareto, nemůžete to nazvat "pravé italské tisamisu". Může to být dobré, ale ne pravé. Nazvěte to třeba "Tisamisu po našem", ale Ital by se asi z dětských piškotů zjevil :-)

  • Eva | 6. 7. 2012 11:42

    Bílky rozhodně ano, ale ušlehané. Tak mě učila rodilá římanka: 250 g mascarpone + 4 žloutky + 4 bílky ve sněhu.

  • Di | 22. 1. 2012 22:26

    Naopak, dává se na 100 g mascarpone 1 vajíčko. Já dávám na 500 g mascarpone 4 vejce, ale nejprve je ušlehám s cukrem a pak do toho opatrně zamíchám mascarpone. Nakonec se vše musí nechat proležet do druhého dne, aby se chutě spojily - krém pak rozhodně neteče. Taky bych se přimlouvala za nějaký ten likér, který do italského tiramisu rozhodně patří. <3

  • Idi
    Idi | 21. 1. 2012 10:52

    Výborné tiramisu. Místo dvou bílku jsem radši použila jen jeden. Bála jsem se, že pak by byl krém moc tekutý, ale nebyl a myslím, že by asi snesl oba bílky. Ještě dodám foto ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Snídaně Svačina Chlazení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Dětské piškoty Kakao Káva Mascarpone Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného…
27
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
14
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou
Kuřecí mini řízečky s…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Pravá třešňová bublanina
Pravá třešňová bublanina
Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
  • Recepty.cz
  • Pravé italské tiramisu II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact