• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
Napište svůj komentář k receptu

Pravé italské bramborové gnocchi

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé italské bramborové gnocchi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory moučné
    • 3
      ks vejce rozšlehaná
    • 300
      g hladká mouka nebo méně - přesné množství závisí na druhu brambor

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte omyté brambory do poloměkka (poznáte to podle toho, že když vpíchnete špičku nože, brambor klade trochu odpor - když nůž hladce projede, jsou převařené), trvá to asi 10-15 minut. Sceďte a pomocí chňapky ihned oloupejte. Pomocí ručního mlýnku nebo lisu je 2-3x ! protlačte - to proto, aby byly opravdu jemné a provzdušnily se.
2
V hromádce brambor vytvořte důlek, nalijte vejce, poprašte trochu moukou a začněte zpracovávat. Moukou šetřete, prim mají hrát brambory. Pracujte rychle, těsto má připomínat křehké těsto na koláč, nikoliv gumovitou hmotu. Mělo by vzniknout pružné tvárné těsto, které se nelepí, ale přesto drží pohromadě. V této fázi proveďte u 2-3 kousků zkušební var. Když vyplavou na povrch, aniž se rozlomí či rozvaří, je těsto v pořádku. Jsou-li moc měkké, přidejte mouku.
3
Nedrží-li pohromadě a ve vodě se rozpadají, přidejte vejce. Těsto nesmíte moc hníst, ztratilo by lehkost. Z těsta rukama na pomoučeném válu vyválejte dlouhé úzké válečky silné jako palec. Rozkrájejte na kousky a jako míru si opět vezměte váš palec. Každý kousek s citem vyválejte v mouce, uchopte palcem a ukazováčkem, lehce zmáčkněte, aby se prohnul a na vyboulené části ozdobte - obtiskněte vidličku, paličku na maso nebo zadní stranu struhadla na bramborák. Vhazujte do osolené vroucí vody po částech, abyste je stačili vybrat. Vařte 2 minuty. Měly by být "soffici e leggeri", tedy měkké a lehké.
4
Uchovávejte je na míse postavené nad hrncem s horkou vodou, aby nezchladly. Můžete je potřít rozpuštěným máslem. Podávejte s omáčkou z rajčat nebo směsi sýrů. Ale ani houbová omáčka na nich není špatná. Pozn.: podle časopisu Apetit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 4. 2011 12:27

    Opraveno, díky.

  • Jarka O. | 14. 4. 2011 12:15

    U receptu chybí množství mouky. Prosím o doplnění. Díky :-*

  • lkadlecova | 14. 4. 2011 08:55

    No nic moc. Nevím asi jsme udělala někde chybu možná ve vaření brambor. Gnocchi se nepovedly a byly takové zvláštní. Moc nám nechutnali. Zkusím zase až budu mít náladu třeba se pak povedou. Jinak díky za recept.

  • Anonym | 18. 2. 2008 20:20

    Noky jsem zmrazit nezkoušela, ale bramborové knedlíky po uvaření ano. V tom zas nemůž být takový rozdíl.

  • Dede . | 18. 2. 2008 19:09

    Zaujímalo by ma či by som ich mohla zamraziť.Skúšali ste to niekedy?

  • Kuchařka on-line | 10. 10. 2006 12:45

    Máte pravdu, recept je tu krátce. Od února letošního roku.

  • Simča Sládková | 10. 10. 2006 12:29

    Děkuji za tento recept - asi tu není ale dlouho, hledala jsem gnochi tak před rokem a "nevyskočil" mi. A nebo neumím hledat :-)))

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:28

    Tak to je fajn,že jste p.Jaroslavo, tento recept sem napsala,nemusím teď prolistovávat horu časáků,abych recept našla.Chystám se je také zkusit.Máme je v oblibě.Zatím jsem gnocchi kupovala,ale domácí je chuťově určitě předčí!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Pečené fazole

Pečené fazole

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Velikonoční nádivka s uzeným masem
Velikonoční nádivka s…
12
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jablkovo -…
12
Zapečené flíčky se šunkou
Zapečené flíčky se šunkou
11
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
10
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz 7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili  dědictví za 24 milionů!

7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili dědictví za 24 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact