• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravá pistáciová zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Pravá pistáciová zmrzlina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
Pravá pistáciová zmrzlina
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ideální osvěžení v parných dnech? Samozřejmě zmrzlina a nejlépe ta domácí! Vyzkoušejte oblíbenou pistáciovou. Čistě přírodní, lahodná a s kousky pistácií potěší i náročnější mlsné jazýčky.

Suroviny

4 porce
    • sůl 2-3 špetky, postupně ochutnávejte, aby jste nepřesolili
    • 5
      dl mléko
    • 2
      dl moučkový cukr možno dávku snížit
    • 1
      ks šlehačka min. 31% ideální 40% tuku - šlehačka DELUXE můj nápad
    • 2
      dl pistácie nesolené, pražené
    • 0,25
      lžička lecithin sójový
    • 0,50
      lžička guarová guma

Postup přípravy receptu

1
Mléko smícháte s celými pistáciemi a pozvolna uvedete do varu, mírně bublající mléko s oříšky vaříte přikryté zhruba 5 minut. Odstavíte a necháte zakryté stranou alespoň 15 minut. Později mléko s pistáciemi tyčovým mixérem rozmíchejte co nejjemněji. Po vychladnutí scedíte přes plátno a důkladně vyždímáte. K tomu pistáciovému základu přidáte moučkový cukr a rozpustíte, přisypete lecithin a guarovou gumu (oba produkty jsou rostlinného původu, seženete v lékárně 100% granulovaný čistý lecithin, zahušťovací guarovou gumu - přášek ve zdravé výživě nebo prodejně pro bezlepkovou dietu). Důkladně rozmíchejte. Přilijete smetanu a mírně promícháte.

RADA: Kam na nejlepší zmrzlinu v Praze?

2
V uzavřené nádobě uložíte do mrazničky chladit, občas zamícháte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky. Takto předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku "zmrzlinovače". Vyšleháte mixérem. Ve strojku se mrazí cca 20 až 35 min. do konzistence kopečkové zmrzliny. Poznáte, že pravá pistáciová chutná zcela jinak, než se prodává. Kdo chce ušetřit, použije sladké loupané mandle místo pistácií, přikápne mandlové aroma a přibarví potravinářskou zelenou barvou.
3
Do hotové zmrzliny můžete vmíchat nasekané pistácice nebo čokoládové hoblinky. Je to můj vlastní odzkoušený recept. Jedná se o přírodní domácí zmrzlinu k jejíž výrobě potřebujete pokud možno zmrzlinový strojek, který se dá koupit v rozmezí 1.200,- až 4.000 Kč.

RADA: Nejlepší domácí zmrzlina? Recept jak na to

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka | 8. 7. 2016 16:19

    chci se optat v receptu píšeš přecedit přes plátno, co s pistáciemi co v plátýnku zůstanou?

  • katka | 8. 7. 2016 16:16

    chci se optat píšeš v receptu že po svaření a rozmixování se má přecedit. co s těmi pistáciemi co zůstanou v tom plátýnku?děkuji

  • Lkavan | 20. 5. 2013 19:51

    Vyzkousel jsem a vysledek super. Barva sice nebyla zelena, ale spis do zluta, chut ale OK. Nepodarilo se mi pistacie idealne rozmixovat, ale kousky orisku me nevadi, spis naopak. Pouzivam prisady Biozoon: Lecitin = Emulzoon, guaranova guma = Guarzoon. Mrazim to tekutym dusikem, zmrzlina je tak hotova za par sekund :-P

  • Anonym | 25. 4. 2006 12:38

    Desertmane taky jsem s tim měl problém, když jsem sestavoval recepturu této zmrzliny... Například ttp://www.bezlepkovyobchod.info/index.php?main_page=product_info&products_id=241. Lecithin ganulovaný 100% přírodní (ne ampule) v každé lékárně (sojový tuk) Dóza 100 g mě stála cca. 80,-)

  • desertman | 28. 3. 2006 18:59

    Kde se dá koupit ta guma a lecithin (je to drahé?)?

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 15:23

    Moc dík !!

  • Gabriela B | 2. 3. 2006 14:22

    Pavlíno, nesolené nepražené pistácie mívají v Bio obchodech.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:19

    Bomba!!! Je čas oprášit zmrzlinovač.Jen musím koupit gumu a lecithin.Doposud jsem dělala zmrzliny ovocné nebo se smetanovým základem.Ale na tento recept se těším.Možná bude problém koupit nesolené nepražené pistacie.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pokrmy Sladké Chlazení Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Guarová guma Lecithin Mléko Moučkový cukr Pistácie Šlehačka Sůl

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Poslední sledované recepty

65
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou
Kyselo z chlebového…
56
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
49
Mrkvový krém s kurkumou a fetou
Mrkvový krém s kurkumou…
25
Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry
Palačinky se šunkou:…
21
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Prasečí uši
Prasečí uši
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá Hoisin čína s nudlemi
Pravá třešňová bublanina
Pravá třešňová bublanina
Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
  • Recepty.cz
  • Pravá pistáciová zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact