• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prasátka
Napište svůj komentář k receptu

Prasátka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prasátka
Nahrát fotku
 

Suroviny

28 porce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 60
      g cukr
    • 250
      ml mléko
    • 60
      g tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      lžička skořice
    • bílková poleva bílek + cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Potom z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a rozpuštěného tuku vypracujeme těsto a necháme 15 min. kynout. Těsto vyválíme na sílu asi 4 mm a vykrájíme z něj 28 koleček s průměrem 8 cm a 14 koleček s průměrem 4 cm. Na polovinu větších koleček rozdělíme náplň z máku, okraje koleček potřeme žloutkem a přikryjeme druhou polovinou větších koleček. Okraje přitláčíme. Do malých koleček vykrojíme po 2 malé otvory (na rypáček). Ze zbytků těsta vymodelujeme menší trojúhelníčky jako uši. Rypáčky a uši přilepíme žloutkem na naplněná kolečka. Uložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem a necháme 15 minut kynout. Potom do růžova upečeme. Nakonec bílkovou a čokoládovou polevou namalujeme oči.
2
Náplň: náplň připravíme krátkým povařením všech přísad do husta.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 20. 11. 2007 14:35

    Terezo, na vasi provokacnou otazku neskocim. Mileno, rado se stalo...

  • Marsí | 20. 11. 2007 10:24

    Heli sem s tím prasečím překvapením..když jste to slíbila, tak víte, že "sliby se maj plnit o vánocích"....:-)))a čím víc takových roztomilých blbůstek, tím lépe v tom našem upachtěném světě..:-)) ještě, že jste mi připomněla ty prdélky, málem bych s tou svou skleněnou Rózou na ně zapomněla..:-)))

  • Tereza J. | 19. 11. 2007 20:34

    Milenka, tie rypáčiky sú vyvýšené nad povrch prasiatka a teda bližšie k ohrievaniu rúry. Preto sú trocha tmavšie. Máte pravdu, tie pôvodné staré recepty zo Života sú na nezaplatenie. Dala som si ich zviatať do kníh, a ten nafotený postup mi veľmi ako začínajúcej kuchárke pomáhal. Teraz to už nie je ono, nielen chýbajú obrázky, ale aj tie posledné uverejňované recepty sú divné, proste jedlo pre recepciu v interhoteli ale nie pre bežné varenie doma. Je problém vybrať niečo, čo môžete variť. Je to čosi síce pekné na pohľad, ale rodinku tým nezasítiš.

  • milena kubikova | 19. 11. 2007 20:19

    no nejdem sa vynadivat na ne, uzasne vyzeraju. len jednu taku otazocku....ako vie ta rura ze rypacik ma upiect na tmavsie, ako hlavicku??????Terezka...nesmierne Vam zavidim tie recepty zo zivota.....tam bol odfoteny aj postup....nieco pre mna. to by u nas bola uplne putovna kniha. to si strazte ako oko v hlave. este raz vdaka, ze ste to sem vlozila. btw...ja si nemyslim, ze ten anonym to myslel zle, akurat mi chcel pomoct, lebo tam nebol vlozeny ten obrazok.

  • Tereza J. | 19. 11. 2007 20:10

    Pani Hela, ten recept samozrejme vložte, nie je prasa ako prasa :))) Pre anonyma : ak by ste veľmi chceli vedieť, odkiaľ recept mám, tak vám to prezradím,. V čase, keď som prasiatka prvýkrát piekla, ešte neexistoval internet ani počítače. Recept mám z časopisu Život a bol v ňom uverejnený cca pred 25 rokmi. Škoda, že ste anonym, inak by som odfotila tie zviazané recepty, ktoré doma mám v 4 knihách ( 2 ks jedlá + 2ks koláče ) a zaslala vám fotku ako dôkaz. Zase hon na čarodejnice, že ?

  • Iva Bednarova | 19. 11. 2007 18:23

    je ty prasatka jsou krasna,ja je teda s dovolenim ale pretvorim na medvedy,prasatka by u nas neprosla ;-)

  • milena kubikova | 19. 11. 2007 17:27

    heli........urcite ho vloz....kazde prasa je dobre prasa....moj synovec napr. neznasa kolace so starosvestskymi plnkami, takze to tvoje by bodlo.

  • Hela - | 19. 11. 2007 14:10

    Teď jsem se ocitla ve velmi nepříjemné situaci. V komentářích k receptu Prdelky jsem v létě slíbila, že koncem roku uveřejním recept na takovou blbůstku, kterou dávám přátelům na Silvestra. Měla to být také prasátka, velmi podobná. A teď se tu rozvířila diskuse k tomuto receptu, který - aniž bych to tušila už tu asi rok je uveřejněný. Teď nevím, zda ho sem mám dát, když jsem to slíbila. Fakt nevím, těsto i provedení je trochu jiné, nejsou s náplní... no nevím, asi to risknu až to vyfotím, nebude to už sice překvapení a Terezce se raději už předem omlouvám.

  • Marsí | 19. 11. 2007 13:43

    Dávám za jedna neboť mám podobný ne-li stejný recept, akorát, že ty prasáky peču o velikonocích, ale na nový rok by mělo být také prasátko, že jo....-))) A to foto je úžasné...:-)))

  • milena kubikova | 19. 11. 2007 13:31

    jeda to je krasne. a vdaka anonymke za odkaz....milujem foto, ktore zdokumentuje postup. Tereze dakujem za vlozenie receptu, inak by som o nom nemala tucha....rozhodne to budem piect.

  • Anonym | 19. 11. 2007 08:52

    Mileno, podívejte se na: http://mamincinyrecepty.wz.cz/kynute/prasatka

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 09:48

    Milenka, teraz som si všimla, že Lenka S. píše, že ich robila a foto posiela, takže foto bude asi čoskoro, nemusíš čakať za mnou :)))

  • milena kubikova | 18. 11. 2007 08:15

    no...skoda ze az po novom roku....velka skoda..tiez som myslela ze by to bolo mile, keby som kazdemu pri novorocnom stole dala na ranajky na tanierik jedno prasiatko pre stastie.....na silvestra budem rozhodne podavat prdelky....a prasiatka by boli uplne skvele na novy rok. ale myslim, ze lenka uz to foto poslala a tak staci pockat kym ho kucharka priradi...uz sa na to tesim.

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 06:07

    Milenka, fotka bude, ale až po novom roku. Tieto prasiatka pečiem pre šťastie na nový rok:)))

  • milena kubikova | 17. 11. 2007 19:32

    no to foto by bodlo....mozno by som to skusila davno aj ja, ale bez vizualneho vzoru som do toho nesla

  • Lenka S | 17. 11. 2007 17:19

    Jak je možné, že tak skvělý recept ještě nikdo nepochválil?! Už ho mám v oblíbených víc než rok, teprve včera jsem vyzkoušela a jsem nadšená! Posílám foto.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Čokoládová poleva Cukr Droždí Mák mletý Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sůl Tuk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Pražené mandle

Pražené mandle

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Mřížkový koláč naší babi
Mřížkový koláč naší babi
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s…
16
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
15
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Prasátka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact