• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prababiččin tvarohový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Prababiččin tvarohový koláč

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prababiččin tvarohový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1,50
      hrnek cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 0,13
      ks tuk 1/8
    • 1
      kostka droždí
    • mléko
    • voda
    • sůl
    • rozinky Namočené v rumu
    • sušené meruňky
    • 2
      balíček měkký tvaroh
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks vejce
    • badyán Mletý
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si dvě mísy. Do větší dáme dva hrnky polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 1/2 vanilkového cukru, jednu kostičku droždí, 1/16 tuku. Do menší dáme jeden hrnek mouky, půl hrnku cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1/16 tuku. Z obou směsí uděláme drobenku. Ve větší míse pak zaděláme řídké kynuté těsto, tj. přidáme dva žloutky a cca 1 hrnek směsi teplé vody a mléka. Zatímco těsto kyne, připravíme náplň ze dvou tvarohů, 1/2 hrnku cukru, 1 vanilkového cukru, špetky mletého baydánu, 1 vanilkového pudinku, 2 vajec, rozinek, drobně pokrájených sušených meruněk, citronové kůry a mléka. Také náplň by měla být řidší.
2
Množství cukru v celém receptu přizpůsobte svým zvykům - toto je méně sladká varianta. Jakmile těsto vykyne, nalijeme je na plech vyložený papírem na pečení, okraje necháme silnější. Na těsto rozprostřeme náplň a silnější okraje mokrýma rukama přehrneme přes tvaroh, až se uprostřed spojí. Posypeme tlustě drobenkou z menší mísy a pečeme při 170 °C.
3
Výborné také z mouky LIVA se zvýšeným obsahem vlákniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým sirupem

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým…

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 26. 11. 2006 08:53

    Koláč je skvělý. Přetahování těsta mi však přišlo složité, vrstvu tvarohu jsem jen posypala drobenkou. Všem chutnalo, recept je povedený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citronová kůra Cukr krupice Droždí Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené meruňky Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Zapečené filé

Zapečené filé

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
42
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
39
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
34
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Prababiččin tvarohový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact