• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Povidlové rohlíčky II
Napište svůj komentář k receptu

Povidlové rohlíčky II

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk
    • 125
      g hera nebo máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 9
      lžíce mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr
  • Na potření
    • vejce
  • Na náplň
    • ořechy , mák, džem...

Postup přípravy receptu

1
Kostku droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Všechny ingredience na vále dobře zpracujeme v těsto. Nenecháme kynout! Rozdělíme na 8 bochánků, každý rozválíme do kulaté placky, která se rozdělí rádýlkem na 8 dílků. Na každý dílek na širší stranu dáme lžičku povidlí (samozřejmě i jiné náplně, ale ty s povidlím mi chutnají nejvíce) a stočíme do rohlíčku. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatova (cca 190 st.) Dávka vyjde na 2 plechy po 32 ks.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oříškovo-povidlové kuličky

Oříškovo-povidlové kuličky

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Povidlové buchty

Povidlové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 2. 11. 2021 12:16

    Děkuji za skvělý recept.

  • Míša | 8. 2. 2016 20:09

    Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba? :-\

  • Míša | 8. 2. 2016 20:09

    Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba?

  • klarkabarunka | 25. 3. 2014 10:43

    tak jsem to pochopila dobře,děkuji :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2014 19:14

    ...jeden žloutek a jedno vejce do těsta ...na potření jedno další vejce ;-)

  • klarkabarunka | 16. 3. 2014 11:50

    Já bych se jen chtěla zeptat do těsta patří jeden žloutek a jedno vejce cele???? nebo je myšleno v ingrediencích to 1 vejce na potřeni?

  • Zuzka
    Zuzka | 19. 9. 2012 09:12

    Povidel se může klidně dát víc, ale musí být opravdu husté, já oproti Jirkovi na fotce ještě zadělám i ty konce, aby byly zavřené. Jinak někdy taky musím přidat po troškách mouku, ale těsto by tedy lepidlo připomínat nemělo :-\ :-D

  • Pepek | 5. 9. 2012 18:39

    ale žrádlo je to parádní

  • Pepek | 5. 9. 2012 11:34

    tak sem se do toho pustil :-D vytvořil sem konstrukční lepidlo, které nešlo z ničeho dolu - super - ani ze silikonového válu, nakonec sem to nějak dal, ale nejsou to rohlíčky, ještě nevím jak ten tvar pojmenovat, je to ještě v troubě, příště dám míň povidel, všechny vytekly :-P :-P :-P

  • monina | 23. 9. 2011 14:33

    Vypadají úžasně, ale není na 1/2 kg mouky moc toho tuku? =-O

  • Pája S
    Pája S | 14. 11. 2010 01:31

    Super Zuzko,snědeno pomalu i s plechem na pečení. :-)

  • Jarka O. | 22. 10. 2010 13:53

    Jo, tak to znám :-( Jdu pro chleba a nechám tam 300,- jen to fikne :'(

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 12:48

    ...došel,musel jsem si poradit jinak :-\ ,kdybych šel(belhal se ;-) ) do krámu,tak by u perníku nezůstalo... ;-) :-D :-D

  • Jarka O. | 22. 10. 2010 12:26

    Jirko, já povidla zahušťuju strouhaným perníkem ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 08:59

    ...a to mu to stačilo :-D :-D :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 22. 10. 2010 08:56

    Děkuji moc, jsem ráda, že jsem tě potěšila <3 Tyhle rohlíčky jsem vždycky pekla na závody, když jsme ještě objížděli se synem republiku a Evropu. Vydrží i 4 dny úplně jako čerstvé. U nás poslední dobou vydrží tak 2 hodiny, posledně mi je ze stolu sežral náš vychovaný pes :-D

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 16:30

    Supér!!!Přesně na dva plechy!Povidla jsem zahustil mletou piškotou,protože jsem je měl hodně řidká a vytékala by.S těstem se pracovalo jedna báseň.Ingredience seděly jako pr... na nočníku :-)).A výsledek=luxus,který netrvá dlouho :-)).Prostě zasloužená jednička s* :-),díky.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 12:25

    :-D :-D už jsem zkontroloval suroviny- jestli mi něco nechybí ;-) a zkusím :-[ ....,dám vědět(možná ještě dnes :-P )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mléko Ořechy Sůl Tuk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

80
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
38
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
18
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
15
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
15
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Povidlové kapsičky
Povidlové kapsičky
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem
Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
Povidlové těstoviny s tvarohem
Povidlové těstoviny s tvarohem
Pracny
Pracny
  • Recepty.cz
  • Povidlové rohlíčky II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact