• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králičí hřbet
    • 1
      kg králičí drůbky
    • 100
      g máslo (studené)
    • 2
      ks šalotka (nadrobno nakrájené)
    • 150
      g mrkev (očištěná a nakrájená)
    • 1
      ks pórek (středně velký, očištěný a nakrájený)
    • 150
      g celer (očištěný a nakrájený)
    • 200
      g pastinák (očištěný a nakrájený)
    • 200
      g petržel (očištěná a pokrájená)
    • 700
      g brambory (ne moučné, oloupané, nakrájené na plátky)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      svazek kerblík
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem studené vody, vložte bobkový list, trochu osolte, uveďte do varu a zlehka asi 1 hodinu povařte. Vývar potom propasírujte jemným sítem nebo nechte překapat přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou. Polovinu másla nakrájejte na kostičky a dejte stranou, zbylé máslo rozehřejte v kastrolu. Opečte na něm všechnu zeleninu a brambory, zalijte vývarem a zlehka 20 minut povařte. Filety osolte, opepřete, opečte na zbylém oleji, vložte do polévky a už při vypnutém plameni nechte 15 minut táhnout. Maso pak vyjměte a nakrájejte na plátky, polévku znovu uveďte do varu a vypněte. Do ještě horké vmíchejte žloutky rozšlehané ve smetaně, jemně nasekaný kerblík a plátky masa. Nakonec přidejte kostičky másla, osolte a opepřete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Posvícení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Kerblík Králičí drůbky Králičí hřbet Máslo Mrkev Olivový olej Pastinák Pepř mletý Petržel Pórek Šalotka Smetana 12% Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Churros

Churros

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

118
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
70
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
63
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
30
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
28
Dýňové karí se špenátem a čočkou
Dýňové karí se špenátem…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potštýnská kedlubňačka
Potštýnská kedlubňačka
  • Recepty.cz
  • Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact