• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Pork pie podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pork pie neboli vepřový koláč je anglickou specialitou, kterou si nejlépe vychutnáte zastudena. Tento pokrm patří do rodiny pastýřských koláčů. Jeho základem je hruběji mleté maso pokryté želatinou a zabalené v dozlatova vypečeném těstě. Zkrátka pokrm hodný i slavnostních okamžiků.

Suroviny

3 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 140
      ml voda
    • 110
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce prošlehané
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      špetka šalvěj
    • sůl a pepř
    • želatina plátková nebo domácí želatina uvařená z vepřových nožiček

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou.

RADA: Jak připravit mleté maso

2
Do rendlíku nalijte vodu, přidejte sádlo a pozvolna zahřívejte, až se sádlo rozpustí. Postupujte opatrně a směs přiveďte jen k bodu varu. Odváženou mouku nasypte do mísy, přidejte sůl a přilijte rozpuštěný tuk s vodou. Pomocí vařečky míchejte, dokud těsto nezchladne natolik, že jej budete moci prohníst rukama. Vypracujte hladké soudržné těsto.
3
Připravené těsto rozdělte na tři díly a z každého kousku oddělte čtvrtinovou část na "pokličku". Větší díly rozválejte na placky a vyložte jimi malé formy s odepínacím dnem. Naplňte je masovou směsí. Z odložených kusů těsta vyválejte kruhové "pokličky" a koláče jimi zakryjte. Okraje dobře spojte.

RADA: Mleté maso

4
Uprostřed každé "čepičky" udělejte malý otvor a nejlépe pomocí stříkačky vyplňte domácí želatinou uvařenou z vepřových nožiček nebo plátků želatiny rozpuštěných ve vepřovém vývaru. Povrch koláčů pomašlujte vejcem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 160 °C a dopékejte dalších 50 minut. Podávejte studené s hořčicí.

RADA: Silný vývar

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Vesnický páj (cottage pie)

Vesnický páj (cottage pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mleté maso - vepřové Sádlo Šalvěj Sůl Vejce Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

19
Pomazánka z tvrdého salámu
Pomazánka z tvrdého…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Palačinky
Palačinky
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
Pórková omáčka
Pórková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pork pie podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact