• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pončiky - Ukrajinské pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Pončiky - Ukrajinské pirohy

autor: zuzkagor
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pončiky - Ukrajinské pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 3
      lžíce olej
    • 0,50
      balíček droždí
    • 500
      g brambory
    • 2
      ks cibulka
    • paprika - sladká dle chuti
    • sůl
    • knorr aromat
    • kopr dle chuti čerstvý kopr (nemusí být)
  • Na smažení
    • 0,50
      l olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím uvaříme omyté a očištěné brambory a vlijeme do nich osmaženou cibulku, do které dáme trochu sladké papriky a uštoucháme do hrubší kaše. Pokud máme čerstvý kopr, můžeme ho do kaše přidat a dáme vychladnout.
2
Uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a vidličkou rozmačkáme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a trochu Knorr Aromatu a sůl. Mezitím nám vykynulo těsto, ze kterého utrháváme kousky a na hladké mouce vyválíme asi 0,5 cm plát. Vykrajujeme větší kolečka, které plníme směsí. Z poloviny těsta směsí z vajec a druhou s kaší. Doprostřed kolečka nandáme kaši nebo vejce, přehneme napůl, okraje slepíme a v ruce proválíme do tvaru šišky.
3
Vykládáme na tác posypaný moukou a necháme ještě kynout. V hrnci si rozpálíme olej a vhazujeme pončiky, vždy chvilku počkáme až narostou a pak je rychle otočíme. Do zlatova osmažené pončiky vyndaváme do mísy a ještě teplé jíme. Naplnit je lze čímkoliv, kdo co má rád.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Sladké pirohy

Sladké pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Albrechtová | 7. 5. 2007 19:14

    V ingrediencích je uvedeno 1 kg hladké mouky, ale těsto děláme jen z půl kila. Co se děje s tím zbývajícím půl kilem?

  • Zuzana Goršková | 30. 8. 2006 11:56

    Klidně, zkoušela jsem je péct i v krbu. Mají ale trochu sušší kurčičku.

  • Jana | 30. 8. 2006 11:23

    Můžeme i péct v troubě na plechu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibulka Droždí Hladká mouka Knorr Aromat Kopr Mléko Olej Paprika - sladká Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Dia roláda

Dia roláda

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

46
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
37
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
36
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Pončiky - Ukrajinské pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact