• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový závin

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 3
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto, vyválíme plát.
2
Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém cukru. Rozložíme je do středu plátu a okraje přehneme přes pomeranče.
3
Pečeme na pečícím papíru do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 11. 1. 2008 23:59

    určitě vyzkouším.... a hooodně pocukruju aby to nezhořklo...

  • Hanička | 11. 1. 2008 08:56

    Udělala jsem těsto z poloviční dávky - na vyzkoušení.Nechala v lednici odležet.Dílky pomeranče jsem rozpůlila a obalila v cukru těsně pře zabalením do těsta. Nedělala jsem závin ale šátečky - do každého jsem dala jeden dílek (2 půlky). Pekla jsem na pečícím papíře. Šťáva z pomeranče nevytekla.Upečené jsem pocukrovala.Rodina je snědla ještě pomalu teplé a chutnalo jim.Nikdo si na hořkost neztěžoval.Je to další zajímavý nápad.Děkuji za recept.

  • Helena K. | 10. 1. 2008 16:00

    Doprčic,jak je to možné,to se mi ještě nestalo.Obalila jste pomeranče v cukru?Také se musí prosladit těsně před zabalením.No mrzí mě to

  • jarmila | 10. 1. 2008 09:21

    s nadšením jsem upekla a buhužel není k jídlu :-( protože pomeranč opravdu zhořknul.Škoda surovin.

  • Helena K. | 7. 1. 2008 19:36

    Ještě jsem to nedělala,ale za pokus to stojí.Určitě nic nepokazíte

  • Hanička | 7. 1. 2008 14:15

    Mám dotaz, nešly by podobným způsobem udělat šátečky - pouze s jedním kouskem pomeranče. Děkuji za odpověď.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:47

    Zatím jsem nezpozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:46

    Zatím jsem nepozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Eva Červenková | 4. 1. 2008 13:56

    nezhořkne ten pomeranč?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Polohrubá mouka Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
25
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
24
Salát tabouleh
Salát tabouleh
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact