• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový závin

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 3
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto, vyválíme plát.
2
Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém cukru. Rozložíme je do středu plátu a okraje přehneme přes pomeranče.
3
Pečeme na pečícím papíru do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 11. 1. 2008 23:59

    určitě vyzkouším.... a hooodně pocukruju aby to nezhořklo...

  • Hanička | 11. 1. 2008 08:56

    Udělala jsem těsto z poloviční dávky - na vyzkoušení.Nechala v lednici odležet.Dílky pomeranče jsem rozpůlila a obalila v cukru těsně pře zabalením do těsta. Nedělala jsem závin ale šátečky - do každého jsem dala jeden dílek (2 půlky). Pekla jsem na pečícím papíře. Šťáva z pomeranče nevytekla.Upečené jsem pocukrovala.Rodina je snědla ještě pomalu teplé a chutnalo jim.Nikdo si na hořkost neztěžoval.Je to další zajímavý nápad.Děkuji za recept.

  • Helena K. | 10. 1. 2008 16:00

    Doprčic,jak je to možné,to se mi ještě nestalo.Obalila jste pomeranče v cukru?Také se musí prosladit těsně před zabalením.No mrzí mě to

  • jarmila | 10. 1. 2008 09:21

    s nadšením jsem upekla a buhužel není k jídlu :-( protože pomeranč opravdu zhořknul.Škoda surovin.

  • Helena K. | 7. 1. 2008 19:36

    Ještě jsem to nedělala,ale za pokus to stojí.Určitě nic nepokazíte

  • Hanička | 7. 1. 2008 14:15

    Mám dotaz, nešly by podobným způsobem udělat šátečky - pouze s jedním kouskem pomeranče. Děkuji za odpověď.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:47

    Zatím jsem nezpozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:46

    Zatím jsem nepozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Eva Červenková | 4. 1. 2008 13:56

    nezhořkne ten pomeranč?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Polohrubá mouka Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Maďarská variace

Maďarská variace

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

156
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
69
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
58
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
46
Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami
Těstovinový salát s…
41
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact