• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomerančová kachna
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančová kachna

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančová kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • petrželka (Hrst)
    • 1
      sklenice bílé víno
    • 1
      lžička tymián
    • 4
      ks pomeranč
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks kachna
    • pomerančová kůra (Štáva)
    • 2
      ks jablka

Postup přípravy receptu

1
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Lukášova pomerančová bábovka

Lukášova pomerančová bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • farah.farah | 6. 6. 2013 13:21

    olej je skutečně zbytečný kachna má v sobě tuku víc než dost, ale jistě může existovat úprava kachny bez kmínu v azijské kuchyni se na kachnu teda kmín pokud vím rozhodně vždy nedává, což každý správný kuchař ví. 8-)

  • Kosťa Kostič | 19. 3. 2013 11:29

    Rostliný olej? Proti gustu žádný dišputát... Nedělal jsem to a dělat nebudu. Omlouvám se, jen mi to připomíná slova klasikova "...a za stálého míchání vlijeme do záchodu"

  • Lenka | 9. 3. 2013 10:30

    Základ na pečení kachny je hodně soli a kmínu. Žádné potírání olejem. Nepečte to ! Každý správný kuchař to ví.

  • Irena | 2. 2. 2013 19:34

    muzete ktem receptum dat teplotu trouby prosim!!!!!Zkusim kachnu na 175 stupnu ,ale nevim jestli je to dost

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 22. 11. 2010 19:34

    Opraveno ;-)

  • Ladia
    Ladia | 22. 11. 2010 09:50

    lžička tymiánu

  • Kamila Řehková | 29. 7. 2008 15:10

    Kachna je výborná, jako přílohu používám kuskus.

  • Mirka Borová | 29. 1. 2006 12:50

    chutná to odporně lituju toho že jsem to pekla,cela rodina si stěžovala

  • Zdena | 13. 1. 2006 20:49

    Bylo to vynikající, ale mohly byste tam přidat trochu rozinek na bezva chuť a ke konci, šťávičku zahustit strouhaným tvrdým perníkem!

  • jirina cihakova | 21. 10. 2005 09:00

    super recept - vynikající, na závěr doporučuji přidat do omáčky malou lžičku medu a polit s ním kačenku a jako příloha se osvědčily pečené čtvrtky brambor s kolečky červené a bílé cibule

  • Kuchařka on-line | 18. 1. 2005 17:07

    Zvolit můžete dle chuti kari nebo rozinkovou rýži nebo bramborové krokety.

  • Bohunka | 13. 1. 2005 16:51

    Co zvolit jako přílohu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Jablka Kachna Petrželka Pomeranč Pomerančová kůra Rostlinný olej Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem…
13
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou…
12
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pomazánka ze sýra feta a pečených cibulek
Pomazánka ze sýra feta a pečených…
Pomazánka ze syrečků
Pomazánka ze syrečků
Pomerančová bábovka II.
Pomerančová bábovka II.
Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Pomerančová limonáda s granátovým…
Pomerančová marináda s rozmarýnem
Pomerančová marináda s rozmarýnem
Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
  • Recepty.cz
  • Pomerančová kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact