• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomerančová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml polohrubá mouka
    • 240
      ml cukr
    • 130
      ml máslo
    • 180
      ml zakysaná smetana
    • 80
      ml vlašské ořechy
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 180
      ml rozinky namočené v rumu
    • šťáva ze dvou pomerančů
    • olej kapka pomerančového oleje nebo pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovky. Pečeme asi 45 minut. Během pečení si připravíme zálivku z pomerančové šťávy a zbytku cukru. Zálivkou zalijeme upečenou bábovku ještě ve formě. Po vsáknutí a vychladnutí vyklopíme.
2
Varianta: když se přidá mletá skořice, tak je to výborná bábovka pro předvánoční čas. Recept je z kalendáře Frekvence 1.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Lukášova pomerančová bábovka

Lukášova pomerančová bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • knoma
    knoma | 4. 2. 2011 10:51

    Tak nevím, ty míry na ml mě trochu mátly. Šťáva ze dvou pomerančů je fajn, ale mám pocit, že jsem jí měla asi málo, protože to, čím jsem polila bábovku vypadalo spíš jako sirup než oslazená šťáva. Taky to tedy mohlo být tím, že nemám klasickou bábovkovou formu, ale používám věnec. Jinak řečeno jsem si představovala, že bude mokřejší. Jinak je chuťově zajímavá a rozhodně to nebyl poslední pokus.

  • Mila Veselá | 5. 12. 2007 12:41

    Tak jsem znovu bábovku pekla a 1/2 prášku do pečiva bohatě stačí, bábovka krásně naskočila. Štávu nesvařuji, na kvalitu to nemá vliv, stačí že je cukr ve štávě rozpuštěný. Lije se to na horkou bábovku, takže trvanlivost také neutrpí. No ale nám stějně nikdy nevydrží..

  • Marketa F. | 25. 4. 2007 18:26

    Mam ten kalendar take, babovka je moc dobra, ale v tomto receptu je chyba - prasek do peciva ma byt cely a na zalivku se ma cukr s pomerancovou stavou svarit - proto se vam to mozna tatano nepovedlo.

  • Monika | 24. 1. 2007 12:23

    bábovku znám a je skvělá, díky za ni!!

  • tatana novakova | 26. 6. 2006 02:51

    babovka se mi vubec nepovedla testo bylo sama mouka, vune zadna a manzeluv komentar - jeste ze dnes nikdo neprisel

  • Anonym | 1. 12. 2005 19:44

    Ano, jak je uvedeno pod receptem.

  • Anonym | 1. 12. 2005 19:34

    Tenhle recept mám ráda je z kalendáře Frekvence 1

  • ludmila chroma | 1. 12. 2005 14:08

    Díky,že jste tento recept znovu objevili!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Šťáva Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

80
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
14
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Na Love Islandu se líbala se ženou: Teď už má zas po boku muže!

Na Love Islandu se líbala se ženou: Teď už má zas po boku muže!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pomerančová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact