• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
Napište svůj komentář k receptu

Pomeranč na 4x

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomeranč na 4x
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 100
      g moučka
    • 100
      g mleté mandle
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Na naplnění
    • pomerančová marmeláda
  • Na zdobení
    • moučka
    • 1
      ks pomerančová šťáva z
    • kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Prosejeme sypké a přidáme změklé máslo + ostatní suroviny, nezapomenout na sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme v lednoci ztuhnout. Vyválíme na pomoučeném povrchu a vykrajujeme tvary dle libosti. Já dělala zvonečky. pečeme asi při 170 °C 8-10 minut. Slepujeme pomerančovou marmeládou. Slepovala jsem schwartau extra a je nahořklá. Celkově doporučuji mazat velmi málo jen aby se k sobě přilepily.
2
Zdobení: moučku rozmíchat se šťávou z pomeranče v přiměřeném množství a dlouho míchat, aby poleva byla hladká a leská. Slepené potíráme vrstvou polevy a sypeme jemně nakrájenou kandovanou kůrou. Jsou už 2. den měkké a voňavé.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ELA | 29. 12. 2007 01:18

    výborné cukroví! neměla jsem k dispozici pomerančovou marmeládu, tak jsem pořádně promíchala meruňkovou s omytou nastrouhanou pomerančovou kůrou - nikdo nepoznal, že "pomerančová" marmeláda je švindl

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 01:31

    paní ivanko,nejste sama,také jsem na to klikla jak použiju pomeranč 4krát,ne že bych musela tak šetřit.Ale vypadat i vonět to opravdu musí krásně.

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 21:54

    díky všem za odpověď :o)

  • Radka Hudská | 11. 12. 2007 21:05

    První co upoutá na receptu je název a přišlo mi tohle lepší než např pomerančové zvonečky, protože tvary si stejně každý udělá jaké bude chtít. Pomeranč je v těstě, v marmeládě, v polevě a ve zdobení. :-)) Ale jinak při použití fantazie můžete téměř z každého těsta udělat alespoň 4 druhy cukroví.

  • Jana T. | 11. 12. 2007 16:36

    Já si myslím, že se tam 4 x dopočítá snadno - kůra, marmeláda, šťáva a kandovaná kůra. A musí to určitě krásně vonět a chutnat.

  • Lusinda | 11. 12. 2007 16:36

    Protože je tam pomeranč nebo jeho produkt použit 4krát.

  • Adél | 11. 12. 2007 15:58

    zřejmě proto, že se tam dává kandovaná pomer.kůra, strouhaná pomer.kůra, pomer.marmoška a šťáva z pomeranče... ale nejsem autorka, to jsou pouze mé dedukce:-) hezký den

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 15:34

    Zmátl mě trochu název. Myslela jsem že ze základního těsta je možné utvořit 4 různé varianty cukroví. Nevím proč tedy 4x

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandovaná pomerančová kůra Máslo Mleté mandle Moučka Pomerančová kůra Pomerančová marmeláda Pomerančová šťáva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

521
Dýňová tortila
Dýňová tortila
203
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
19
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Navrátilová zažila po návratu domů šok! Manželka Julia žehlí průšvih

Navrátilová zažila po návratu domů šok! Manželka Julia žehlí průšvih

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Valérie Zawadská (67) přiznává: Kouří od 4 let!

Valérie Zawadská (67) přiznává: Kouří od 4 let!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact