Tato rychlá a snadná pomazánka je sázkou na jistotu. Doplněná čerstvými bylinkami, jemnou cibulkou a citronovou šťávou se stane vaší oblíbenou volbou pro zdravou svačinu, snídani nebo večeři.
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno.
2
Přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými vejci. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek citronové šťávy.
3
Pomazánku mažeme na opečený bílý chléb nebo veku a zdobíme plátky citronu.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ POMAZÁNKY Z UZENÉ MAKRELY: • Nedostatečné odstranění všech drobných kostí. Makrela jich má opravdu hodně, a pokud zůstanou v pomazánce, kazí zážitek z jídla. Stejně tak je důležité dokonale odstranit kůži. • Použití másla přímo z lednice, které je tvrdé. Takové máslo se nedokáže pořádně vyšlehat s ostatními ingrediencemi. Pomazánka pak bude hrudkovitá a nebude mít krémovou, nadýchanou texturu.
5
TIPY PRO DOKONYLÝ VÝSLEDEK: • Nezapomeňte na čerstvě mletý pepř – dodá šmrnc. Nejdůležitější je ale citronová šťáva. Dodá pomazánce svěžest, lehkost a zabrání, aby byla mdlá. Začněte s 1 lžičkou a postupně přidávejte, dokud nedosáhnete vyvážené chuti. • Hotovou pomazánku dejte alespoň na 30 minut do lednice. Během této doby se chutě krásně propojí a máslo znovu ztuhne, takže pomazánka bude mít lepší konzistenci a lépe se bude roztírat. Před podáváním ji můžete znovu krátce promíchat.
Moc dobrá pomazánka, taky jsem dělala v mixéru a dala jen 1 vejce, ale klidně dám příště víc, aspoň bude víc pomazánky :-) S čerstvým domácím chlebem byla vynikající!
ahas-ver
|31. 1. 2013 11:57
Z mnoha dostupných receptů na pomazánku z uzenáče jsem vybral právě tento, petrželku jsem neměl, vejce jsem dal jen jedno a hořčice 1 polévkovou lžíci. Do pomazánky jsem ještě rozmixoval asi 9 ks kaparů. Pepř jsem zcela vynechal, Citornovou šťávu jsem také vynechal. Pomazánka je vynikající a delikátní. Mixer mi bez potíží rozsekal i dlouhé tenké kosti, které jsem přehlédl při obírání masa.
lucka
|25. 2. 2012 23:45
je fakt skvela a hlavne jednoducha :-)) :-|
Věrka
|6. 2. 2012 10:00
Pomazánka bude určitě vynikající, hned ji jdu zkusit udělat... :-P