• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z cizrny
Napište svůj komentář k receptu

Pomazánka z cizrny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomazánka z cizrny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka cizrna (asi 400 g)
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • citronová šťáva z 1 ks citronu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme.
2
Podáváme s chlebem nebo s bagetou. Můžeme také použít suchou cizrnu. Zacházíme s ní stejně jako s hrachem nebo fazolemi - necháme přes noc namočenou ve studené vodě a potom uvaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový závin z cizrny

Ořechový závin z cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 26. 9. 2015 14:34

    Půl kelímku velkého nebo malého jogurtu?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 6. 2013 10:27

    Pomazánka byla dobrá, citronu jsem dávala poloviční množství, ale nebyla jsem tak nadšená, jak předchozí komentáře. Jak to byla jednolitá homogenní směs, tak se nám rychle přejedla. Dali jsme si jednou, dvakrát... a pak tvrdla v lednici...

  • Jarka O. | 25. 4. 2008 18:18

    Moc dobré to bylo...cizrnu jsem měla sterilovanou, bylo to hotové natošup. S opečeným arabským chlebem výborná a lehká večeře. Dávám 1:-)

  • Majka Přidalová | 1. 2. 2007 18:06

    Naprosto skvělá pomazánka, dělala jsem ji ze sušené cizrny a sklidila úspěch i u mého masožravého manžela :) Navíc jsem přidala jen najemno nakrájenou čerstvou bazalku a místo černého pepře pepř bílý. Určitě ji budu dělaat často, cizrnu totiž zžňuju.

  • Jana Vrbová | 5. 12. 2005 20:15

    Moc dobré to bylo.Cizrnu jsem měla klasickou, hodinu jsem vařila, ale jinak jsem postup zachovala, mělo to veliký úspěch.Je to dobré a zdravé a chlapi si pochutnali!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Zdravě i chutně Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Citronová šťáva Cizrna Olivový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Krkovice zapečená s…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy I.
Pomazánka z červené řepy I.
Pomazánka z červené řepy II.
Pomazánka z červené řepy II.
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z cizrny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact